Algú ha acabat la paciència amb la presència del Vol Gastronòmic i hi ha llançat pintura negra. L'estructura ha aparegut tacada amb taques negres a les parets en un atac que s'hauria produït de nit. No és el primer cop que es demostra amb accions el desacord amb la permanència d'aquestra estructura al carrer Santa Clara de Girona, penjant sobre el riu Onyar. Fa unes setmanes, la CUP va convocar la premsa per manifestar el rebuig pel Vol i perquè encara estava ubicat al Mercadal quan feia mesos que els propietatis l'haurien d'haver retirat. La trobada va acabar amb diferents regidors i simpatitzants precintant la polèmica instal·lació i enganxant cartells en disconformitat amb el Vol i denunciar la passivitat municipal del consistori per fer retirar l'antic establiment gastronòmic. Poc després de col·locar-se el gran cub, també va aparèixer una pintada anònima on es podia llegir «Girona obrera», suposadament per criticar el privilegi obtingut pels promotors per situar-se en aquell ubicació i pel cost de cada àpat (65 euros).

De fet, l'Ajuntament ha advertit els promotors del Vol que tenen fins al 21 de setembre per treure la instal·lació si no volen rebre una sanció ja que la insfraestructura s'hauria d'haver retirat el 30 de juny. El consistori també ha amenaçat que si no es treu el gran cub de vidre que pesa més de 20 tones, l'acabarà traient i repercutirà el cost als promotors.

De moment, però no hi ha hagut cap gran moviment, només la retirada d'alguns objectes que hi havia encara a l'interior del la instal·lació.

El Vol Gastrònòmic va néixer amb la implicació de l'Ajuntament que, tot i ser una iniciativa 100% privada, va permetre als promotors instal·lar un mòdul de més de 20 metres de llarg a un lloc emblemàtic de la ciutat: al pont de Pedra amb vistes a les cases de l'Onyar.

Fa uns dies l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, admetia en un ple municipal que el desenllaç final del Vol no ha estat l'esperat quan es va presentar la iniciativa. La regidora d'Urbanisme, Marta Madrenas, també va reconèixer que els ha sabut greu el final d'un projecte en què el consistori confiava.