La portaveu del grup municipal socialista a Girona, Sílvia Paneque, va lamentat ahir que Consell Comarcal del Gironès «deixi de nou més de la meitat dels nens i nenes que necessiten ajuda per tenir un àpat calent al dia», a la ciutat de Girona, sense beca menjador. Al seu parer, el govern de Convergència a la Generalitat «ha posat a la cua de les seves prioritats l'educació i la igualtat d'oportunitats. Durant aquest mandat la inversió en escoles bressol s'ha reduït a zero, per exemple, i els ajuntaments han hagut d'assumir aquest cost responsabilitat de la Generalitat; i, segons un informe de CCOO, la caiguda de la inversió per alumne en aquest curs ha estat del 33 per cent».

«Passivitat» municipal

Els socialistes van explicar que el Consell Comarcal del Gironès ha denegat el 58% de les sol·licituds de les famílies que optaven a una beca menjador per aquest curs. El precedent de la «passivitat de l'Ajuntament de Girona davant aquesta circumstància l'any passat, va constatar com la ciutat era un exemple paradigmàtic de les polítiques socials del Govern de CiU» segons el PSC.

La portaveu del grup municipal socialista, Sílvia Paneque, ha fet enguany un treball d'anàlisi que assenyala el percentatge de beques menjador refusades aquest curs. «Estem igual que l'any passat, amb beques menjador denegades. Estem preocupats però tenim la confiança que l'Ajuntament actuarà amb rapidesa malgrat que el precedent del curs passat, perquè estem davant d'una situació especialment greu», ha lamentat.

El PSC va exposar que «espera no haver d'engegar una campanya de recollida de signatures per reclamar l'equip de govern, i a l'alcalde Puigdemont en particular, una actitud decidida que resolgui la concessió de beques menjador a favor de les famílies que han vist denegada la seva sol·licitud».

El curs passat la campanya va recollir 1.000 suports. Segons el PSC, la negació de les beques afecta d'una manera especialment severa a les famílies d'escoles com la de Taialà, a qui han refusat el 74% de les sol·licituds; la de Vila-roja, amb un 68% de peticions rebutjades; o les del Carme Auguet, el 63% de les quals no tenen la beca concedida. «Els criteris de concessió de beques menjador a Girona no es correspon amb les necessitats de la població, no es correspon amb la defensa d'un model educatiu social i de qualitat», va considerar Paneque.