VIII FESTA REVIU ELS SETGES NAPOLEÒNICS. Tornen les jornades de recreació al Barri Vell de Girona.Un moment de la desfilada d'ahir al migdia dels diferents grups participants. Un escenari de la recreació del "Gran dia de Girona" on els defensors van aguantar l'assalt de les tropes franceses que es van veure obligades a marxar.

Jornada de recreació històrica al Barri Vell de Girona, amb la denominada Festa dels setges napoleònics que serveix per reviure el brutal setge que va patir la ciutat l'any 1809, i que va valer el títol de "Ciutat Immortal" a la capital gironina.

Uns 130 recreadors van rememorar, ahir a la tarda, el denominat Gran Dia de Girona, quan les tropes franceses van poder entrar en la ciutat des de la Caserna dels Alemanys i contra tot pronòstic van ser rebutjades pels defensors de Girona a partir de la plaça dels Apòstols. Les recreacions dels combats van transcórrer pels carrers del casc antic. Les escenes es van centrar a la plaça Sant Domènec, el portal de Sant Cristòfol, Torre Gironella, els jardins dels Alemanys i la plaça dels Apòstols.

A la banda defensora hi havia fusellers del Regiment Ultònia, combatents del Primer Terç de Miquelets de Girona, heroïnes de Santa Bàrbara, integrants de la milícia Urbana de Tarragona i fusellers dels Voluntarios de Aragón. A la part atacant s'hi distingien els bersaglieri bresciani, infanteria de la línia francesa, infanteria lleugera francesa i hússars francesos.

Els organitzadors, l'Associació Girona 1809 - amics de la Girona Napoleònica van convidar per a aquest cap de setmana de recreacions a grups vinguts de València i l'Aragó i així com d'Itàlia, França i Suïssa. Com en els darrers anys, es va poder veure artilleria i cavalleria.

Altres activitats

Durant el matí, totes les tropes participants van desfilar per Girona des de la plaça Independència, en un itinerari per diferents carrers que va tornar al migdia a la mateixa plaça. També hi va haver demostracions de jocs de taula de les guerres napoleòniques i representacions teatrals al carrer sobre els setges a càrrec de l'associació cultural Pocapena.som.

La festa segueix avui amb l'obertura del campament napoleònic a les ribes del Ter i la recració d'una batalla al mateix indret.