Entre bardisses d'una de les hortes de Santa Eugènia hi havia dos hivernacles on es cultivava marihuana. Els agents van localitzar-los després de veure dos homes sospitosos i també perquè van sentir una forta olor que provenia d'aquests dos espais.

Volien evitar que els localitzessin els cultius de marihuana que tenien amagats en uns hivernacles de les Hortes de Santa Eugènia i per això en veure que s'hi acostaven els Mossos de paisà van amagar-se entre les bardisses.

A?més, van llançar unes claus i els agents van poder descobrir dos hivernacles on hi havia marihuana, dues plantacions amb 117 exemplars. Els Mossos van deterir els dos homes per ser presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els arrestats són dos homes, de 29 i 49 anys, ambdós de nacionalitat marroquina i veïns de Girona.

Els fets es remunten a dilluns al voltant de les cinc de la tarda, quan una dotació de paisà dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona estava fent patrullatge preventiu per la zona de les Hortes de Santa Eugènia i va veure com dues persones s'amagaven entre unes bardisses en adonar-se de la seva presència.

En apropar-se la patrulla, un dels homes va llançar a terra unes claus. La dotació va observar que a pocs metres hi havia un cadenat amb dos hivernacles d'on provenia una forta olor de marihuana.

Els agents van comprovar que les claus pertanyien al cadenat i que a l'interior dels hivernacles hi havia dues plantacions de marihuana en avançat estat de creixement, concretament 117 plantes. Les plantes es trobaven tancades per tal d'evitar que l'olor fos detectada. A més, disposaven del material habitual per al cultiu i conreu com ara bidons d'aigua, adob o tisores.

Per aquest motiu, van detenir els dos homes, per un delicte contra la salut pública. Els detinguts, un d'ells amb antecedents, van passar el dia 16 de setembre a disposició del jutjat d'instrucció, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs.