El guitarrista i cantant de rock Rosendo tornarà a Girona 32 anys després de tocar-hi per primera vegada, per oferir un dels últims concerts de la seva carrera musical abans d'abandonar definitivament els escenaris el pròxim 22 de desembre a Madrid. La primera vegada que Rosendo va visitar la capital gironina va ser el 2 d'agost de 1983 al camp de futbol de Montilivi com a teloner del cantant Miguel Ríos amb la formació Leño. Ara, el guitarrista de Ciudad Real pujarà de nou a un escenari gironí (a La Copa) el 28 d'octubre, com artista principal i plat fort de la programació de les Fires de Sant Narcís 2015, que va ser presentada ahir a l'Ajuntament i que arrencarà el pròxim 25 de setembre al teatre Municipal amb un concert de final de gira dels 10 anys dels Amics de les Arts.

Respecte a la resta de la programació musical de Fires, que enguany se celebraran del divendres 23 d'octubre fins al diumenge 1 de novembre, hi haurà un total de 60 concerts en 7 escenaris diferents, dos dels quals seran una novetat: el de plaça de Calvet i Rubacaba on s'ubicarà l'escenari Enderrock i el?teatre Municipal.

Propostes per a tothom

Al llarg de deu dies actuaran grups aptes per a tots els gustos i edats com: La Pegatina, els Catarres, Aspencat, Molotov Jukebox - que té per cantant l'actriu de Joc de trons Natalia Tena-, els Dj's Umek, Tiga o el gironí Dosem, l'Orquestra Plateria, que oferirà una de les seves darreres actuacions després de 40 anys en actiu o el polèmic grup italià Banda Bassotti. Aquesta formació de Roma, amb més de més de trenta anys de concerts a les esquenes i amb lletres reivindicatives i d'extrema esquerra, va estar a l'ull de l'huracà fa uns anys per una cançó que des de diferents entitats i partits polítics de l'Estat van considerar que era de lloança a la banda terrorista ETA.

Amb relació a la resta de la programació prevista, tampoc faltaran les actuacions d'artistes locals com Pau Vallvé o Tom Hagan i aquelles propostes més tradicionals com les audicions de sardanes a càrrec de cobles La Selvatana; la cantada d'havaneres a les escales de la Catedral amb Terra Endins o les activitats destinades als més petits com l'EUMES Kids o l'espectacle Landry el Rumbero. «És una proposta musical madura i de referència amb un fort accent gironí» va destacar l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, durant la presentació.