Tot a punt per començar les millores a l'entorn de la Punta del Pi del barri de Montilivi de?Girona. Aquestes obres inclouen la instal·lació d'un ascensor i l'urbanització dels accessos a la Punta del Pi i la Muntanya. Fa uns dies representants de la Junta de l'Associació de Veïns de Montilivi es va reunir amb l'alcalde, Carles Puigdemont, la regidora de barri, Isabel Muradàs, i el regidor de Mobilitat, Seguretat i Via Pública, Joan Alcalà.

En el decurs de la reunió els representants municipals van informar de l'inici de les obres d'instal·lació de l'ascensor a la Punta del Pi. Aquest projecte és el resultat dels pressupostos participats de 2012-2013. Aquest ascensor eliminarà, en part, barreres arquitectòniques i millorarà la mobilitat, sobretot, de les persones grans, majoritàries en aquests habitatges, segons ha indicat el president de l'Asssociació de Veïns, Ramon Ternero.

També es va informar de la redacció definitiva del projecte d'urbanització dels accesos a la Punta del Pi i la Muntanya. Aquest projecte es va pressupostar l'exercici passat amb 50.000 euros per a la seva redacció, que ara s'ha enllestit. En aquest sentit, l'entitat veïnal va demanar a l'Ajuntament els esforços necessaris per poder executar aquestes obres durant aquest mandat.

Aquesta urbanització és un «clam històric» de l'Associació de Veïns de Montilivi. La pujada a la Punta del Pi, segons Ramon Ternero és «un nyap que esperem que l'actual Equip de Govern resolgui de manera eficaç». El representant veïnal ha exposat que la urbanització «milloraria la imatge del barri i donaria valor afegit als habitatges i a l'activitat econòmica dels comerços».

Un tercer tema tractat va ser la petició d'una actuació urgent sobre el solar de l'antiga Petanca. En aquest punt Muradàs va informar d'una reserva econòmica per arranjar i netejar el terreny. També es va parlar de l'ampliació de les pistes de la petanca, la construcció d'un estacionament dissuasiu al carrer Emili Grahit, davant de la nova escola Pericot, el sanejament dels baixos del local del carrer Tuyet Santamaria, 24 i una parcel·la que hi ha a la plaça Figueres.