Sembla que no pugui ser però les obres a la llosa del parc Central de Girona podrien començar en breu. Així ho va anunciar el regidor del projecte ferroviari de Girona, Carles?Ribas, que va assenyalar que la licitació dels treballs, que depenen d'Adif, ja ha conclòs i s'ha adjudicat i que en breu es procedirà a signar el contracte per tal que les màquines puguin començar les tasques de reuribanització. Un cop s'iniciïn les obres, els treballs duraran vuit mesos. Serà llavors quan finalment el parc tornarà a quedar totalment obert a la ciutadania, després de quedar tancat per les obres del TAV l'any 2008.

No és l'última actuació, però, que queda fruit del projecte ferroviari. Els treballs per la nova estació d'autobusos, a sota del Parc, començaran a finals d'aquest any o a principis de l'any 2016. Les tasques depenen de la?Generalitat i duraran nou mesos. Com en el cas de la llosa, s'està a punt de signar el contracte amb l'empresa que ha guanyat el concurs.

D'altra banda, a preguntes de la CUP, el regidor va admetre que han mort alguns arbres plantats al Parc i que són els que els veïns van demanar que es plantessin amb testos. Va indicar que s'intentarà salvar els que encara estan vius i va exposar que es replantaran els que calgui quan sigui l'època adient.

Finalment, el representant municipal va assenyalar que l'escultura d'Alfaro, que ara està en una rotonda de la Devesa, es traslladarà al parc juntament amb el transformador que hi ha a la plaça Montserrat. El projecte per fer el canvi d'ubicació es va enllestir a finals d'agost i Carles Ribas va explicar que si falten diners per poder fer els trasllats s'incrementarà la partida pressupostària.