Més pantalles protectores i lones impermeables que en cap altra ciutat. La productora HBO mai havia pres tantes mesures de protecció per evitar que es pugui veure res del rodatge de Joc de trons com ho està fent amb Girona. En els espais de gravació el blindatge és total. No només no s'hi pot accedir en vehicle o a peu perquè hi ha tanques sinó que, en molts punts també es posen lones de gran alçada per si algú intenta copçar alguna coses des d'un punt elevat. El secretisme és tal que pràcticament no s'ha pogut veure cap dels actors protagonistes que han estat a Girona. Fins i tot s'ha pagat, entre 100 i 150 euros, els veïns que tenen balcons en punts de gravació per tal que no surtin a veure res ni tirin fotos. Malgrat tot, les xarxes socials estan permetent veure diferents imatges que, de ben segur, no agraden a la productora.

El motiu d'HBO és clar. Fins ara, sobretot les primeres temporades, la sèrie seguia el fil argumental que marcaven els llibres de la saga literària creada per George R. R. Martin. A la cinquena temporada ja hi va haver alguns canvis sobre el relat literari. Ara però, ja en aquesta sisena temporada ja no hi ha cap possible pista escrita que permeti fer de guia i intuir què pot estar succeint en cada una de les trames que es filmen a Girona.

Ara mateix, tot el que s'està gravant a la capital gironina es desconeix si apareixerà en el nou llibre de George R. R. Martin. Malgrat que hi ha alguns capítols que es poden consultar, no es tracta de tot el text sencer. De fet, l'obra no sortirà a la venda fins l'any vinent. La sèrie tampoc s'emetrà fins, possiblement, al mes d'abril. "òbviament però, tots els capítols ja s'hauran rodat, no només a Girona si no en altres punt de l'Estat i d'Europa.

Blindatge a la Catedral

Aquest blindatge dels espais de rodatge continuaran fins al dimecres de la setmana vinent. Ahir es va fer una nova reunió entre l'Ajuntament i representants veïnals i dels establiments afectats. Es van comunicar els talls dels carrers corresponents a la setmana vinent. Molts d'aquests corresponen a l'entorn de les escales de la Catedral, on es preveu fer una de les grans escenes que s'han de rodar a Girona, amb centenars d'extres i un cavall. Les afectacions inclouen els carrers de Ferran el Catòlic, de la Claveria, la Força, dels Manaies, la pujada de Sant Feliu, la pujada del Rei Martí, el portal de la Barca, el portal de Sobreportes i la plaça de la Catedral.