imatges de la gran escena El rodatge dels darrers dies a la capital gironina se centra en les escales de la Catedral.Un grup de soldats Tyrell en formació durant el dia d'ahir, als carrers a l'entorn de la Catedral.Els dos costats de la porta de la Catedral amb símbols de la secta de la Fe dels Set en una lona que tapa les figures de sant Pere i sant Pau.

La complexitat del rodatge de Joc de trons a la Catedral de Girona ha obligat la productora a allargar un dia més la jornada de gravació en aquest punt. En principi, només es rodava ahir i avui però també ho faran dimecres, com a mínim al matí. Els extres que hi prenen part ja han estat avisats i l'Ajuntament de Girona ja va informar els veïns i comerciants afectats dels talls de circulació per a vianants i per a vehicles. El rodatge a les escales ha obligat a blindar absolutament la zona i es fa impossible passar-hi mentre es filma perquè els talls dels vials ja comencen força abans del punt del rodatge.

És la gran escena de la sèrie a Girona i on hi ha més secrets de la trama a amagar i ahir era el dia amb més extres. La importància del moment ha fet aterrar a Girona tota la cúpula de la productora i els principals actors segueixen de prop els assajos. Entre aquests, Nikolaj Coster-Waldau (Jamie Lannister), Eugene Simon (Lancel Lannister), Finn Jones (Loras Lannister), Dean-Charles Chapman (Tommen Baratheon), Natalie Dormer (Margaery Tyrell), Diana Rigg (Olenna Lady Tyrell), Roger Ashton-Griffiths (Mace Tyrell), i Jonathan Pryce (High Sparrow, líder de la secta de la Fe dels Set), entre d'altres.

Dos cavalls i una secta

En aquesta gravació hi ha uns cinc-cents extres, molts dels quals soldats Tyrell que acompanyen el mata-reis Jaime Lanninster, que va a cavall i suposadament rescata a Margaery Tyrell de la secta. La productora està utilitzant dos cavalls, un dels quals és blanc i, en determinats moments, Nikolaj Coster-Waldau té un doble. També hi ha molts figurants que fan de seguidors de la secta de la Fe dels Set i molts ciutadans de la ciutat de Desembarcament del Rei.

En aquesta escena a l'escalinata, que en part es grava amb una càmera des del campanar de Sant Feliu, no hi apareixen les figures de sant Pere i sant Pau, que estan a cada costat de la porta principal d'entrada a la Catedral. Treballadors de la productora mesuraven fa unes setmanes les mides exactes dels dos apòstols, que han quedat cobertes per una lona que conté un escut de la secta de la Fe dels Set.

Molts cromes

A tot l'entorn de la plaça de la Catedral s'hi han posat cromes, un tipus de pantalla que permetrà que després amb ordinador s'hi pugui sobreposar qualsevol imatge i inser-hi efectes especials. Això dificultarà, en part, que es pugui reconèixer a Girona segons quins racons. No passa a la major part de la façana de la Catedral ni als noranta esglaons de l'escalinata.