La portaveu del grup municipal del PSC a Girona, Sílvia Paneque, va criticar ahir la manca d'actuacions de l'Ajuntament de Girona i de l'alcalde, Carles Puigdemont, i va denunciar l'absència permanent del batlle i de Convergència i Unió «en la governança de la ciutat». La regidora socialista va fer una valoració dels primers cent dies de govern del nou mandat i va exposar que «no s'aprecia cap acció en cap àmbit que defineixi les prioritats del govern de Girona» i va destacar «l'incompliment sistemàtic dels compromisos electorals».

Paneque va destacar, entre els incompliments de Puigdemont, la retirada de l'estructura del Vol Gastronòmic, la remodelació de la Plaça Ermessenda, «la inacció del govern per aplicar mesures d'urgència» a la Devesa referides a la il·luminació, el trànsit de cotxes i el mobiliari urbà, més enllà del Pla Especial; la inexistència del projecte de la plaça Pallach; i el silenci a l'entorn de la restitució del Pont del Dimoni. En aquest punt, va dir que el PSC té com a prioritat «la creació d'ocupació a la ciutat i la regeneració dels barris».

L'incendi de les Pedreres

La portaveu del PSC va assenyalar, a més a més, que l'incendi de les Pedreres requeria la presència de l'alcalde». en aquest sentit, va indicar que hi ha «mesures urgents de neteja de la zona, la majoria del terrenys de la qual són de titularitat municipal» i també va declarar que l'atenció a les famílies ?afectades, l'alcalde «no l'ha assumit amb diligència i proximitat, que és el que li tocava». Paneque va recorda, en canvi, que el govern va aprovar amb pressa i a tocar de les elecions el pla especial de les Pedreres. La representant del PSC va assegurar també que Puigdemont tampoc «no ha donat una resposta ràpida en les inundacions que van afectar alguns veïns de Sant Narcís i Montilivi en les pluges de l'agost», ni s'ha manifestat sobre la davallada de l'activitat de l'aeroport, l'augment de l'atur o el projecte encallat del Trueta. Va esmentar també el trasllat de la incineradora de Campdorà compromès des de 2011 per CiU «o la licitació de les obres de la nova estació d'autobusos.

Finalment, Paneque va indicar que l'equip de govern, com per exemple el mateix alcalde té molts regidors en més en més d'una institució (Parlament, Diputació o Consell Comarcal, a més de l'Ajuntament) i que per tant no estan dedicant tot el seu temps a Girona ja que l'han de repartir. A parer seu, això ha fet que l'Ajuntament hagi de contractar més càrrecs de confiança per suplir les seves absències, que s'han de pagar. En canvi, va exposar que el PSC ha «optat per tenir un únic càrrec de regidors, perquè el nostre temps el volem dedicar a Girona», i perquè «la duplicitat de càrrecs i salaris sovint resulta un engany per a la ciutadania».