Si un edifici pot portar els teleespectadors a reconèixer Girona, aquest és la Catedral, amb els seus noranta esglaons. És una de les grans icones de la ciutat. Joc de trons rodarà en multitud d'espai del Barri Vell però molts quedaran camuflats i pràcticament irreconeixibles en primers plans d'un mercat on probablement ningú distingirà que es tracta del carrer dels Banys Àrabs o en entorns naturals que pocs espectadors detectaran que es tracten dels Jardins de la Francesa. Però l'espectacular escalinata amb la façana barroca de la Catedral pot tenir un impacte visual explosiu.

Els creadors de la sèrie, David Benioff i D. B. Weiss, en són conscients. És dels primers espais que van anar a veure quan dijous van arribar a Girona, en cotxe a la plaça de la Catedral. I no és perquè sí. S'estaria preparant la gran escena de la temporada. La que posaria realment Girona al mapa dels Set Regnes pels segles dels segles. Serà una escena on hi haurà uns cinc-cents extres que aclamaran un cavall governat per un dels grans protagonistes de la saga que es mouria triomfant entre els ciutadans i soldats.

És Daenerys Targaryen, coneguda també com a Khaleesi, qui sol utilitzar habitualment cavalls. Aquest personatge és un dels grans estendards de la sèrie. A Girona, però, podria venir un doble seu si només es tracta d'aquesta escena ja que pot contenir cert risc. O podria tractar-se d'un altre personatge de la sèrie que en ocasions es desplaci amb cavalls.

Els dies previs al rodatge s'ha pogut veure un cavall amunt i avall de les escales provant com seria el seu pas per l'escalinata on s'hi deixar anar elements antilliscants per facilitar-li el trot. A més a més, aquests dies, molts dels figurants escollits estan essent convocats pels últims dies de rodatge, quan precisament les escales de la Catedral estan reservades per a la gravació de la sèrie. Serà a partir de la diada, Onze de setembre i com a màxim fins al dia 16.