Això què serà?", "Quin famós vindrà a Girona?". Són algunes de les preguntes que es fan els gironins, turistes i curiosos, que s'apilonen davant de l'església de Sant Lluc aquests dies. És un dels únics lloc on es poden veure molts detalls del futur rodatge de Joc de trons a Girona. Els preparatius van començar el 24 d'agost.

Des d'aquest punt es veuen les parades del que semblaria un mercat marítim que a la producció nord-americana seria la ciutat de Bravoos. A la plaça dels Jurats hi haurà un escenari de teatre on podria aparèixer Arya Stark. Són pocs els detalls que se saben i les preguntes als treballadors sovintegen. Però ells no tenen les respostes, ni tampoc les dirien.

De moment, la majoria de persones que s'atura a mirar el que es veu s'hi està poca estona. Molts allarguen els braços per prendre alguna fotografia per sobre de les tanques que farà circular per les xarxes socials. A la zona s'hi apropa Eddy Khilze, un veneçolà que passeja pel Barri Vell acompa?nyat de la seva germana. Ell està de vacances a Girona per veure la família i la seva germana li ha volgut ensenyar els preparatius del rodatge. Desconeix quin dies es gravarà i promet buscar entremig dels capítols de la sisena temporada les possibles localitzacions de Girona. Se l'haurà d'ajudar, perquè confessa que no la segueix.

No és que hi hagi molta gent, però sí que és un formigueig constant. I tothom s'atura perquè sap que alguna cosa s'hi cou. No tothom sap ben bé què passa: "És una pel·lícula?". "Ah, Joc de trons". El matrimoni barceloní format per Puri Montes i Juan Díaz té una casa a Platja d'Aro i ahir van decidir passar el dia a Girona. Sabien d'oïda que hi ha el rodatge d'aquesta sèrie i han decidit treure el cap. El que no sabien és que encara no hi ha actors, actrius ni càmeres. "A mi em fa il·lusió veure com ?roden. No ho he vist mai. Pensava que avui ho veuria", lamenta Puri Montes. S'haurà d'esperar al dijous vinent. Llavors tindrà fins al 16 de setembre per intentar veure en quin punt s'està gravant i si hi ha ?algun personatge famós.

La família de José Luis Vázquez és de Reus, a la tarda volen anar a fer submarinisme a les illes Medes. com que s'han quedat a dinar a Girona volen veure els principals atractius de la ciutat: "La Catedral i Joc de trons", diu. Com molts altres curiosos no sap de què va la sèrie però ja que hi passa a prop, ha decidit treure-hi el cap.