Tot està a l'aire i com tot el que envolta el món de Joc de trons es manté en secret. Però Girona podria ser també una de les ubicacions de la setena temporada. Probablement no està decidit i potser no se sabrà si acaba convertint-se en realitat fins d'aquí a uns mesos i serà, com ha estat l'anunci d'aquesta sisena temporada, gràcies a una tertúlia radiofònica. Tanmateix, qual la productora de la sèrie, HBO, va desembarcar a Girona ja ho va deixar planejant aquesta possibilitat: si quedaven satisfets del rodatge de la sisena temporada, podrien repetir la visita.

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ho indicava ahir. «A les converses inicials ens vam dir que allà on estem bé, hi podem tornar». L'alcalde, en una entrevista a Rac1 exposava que «no hem avançat més enllà d'això» però insistia que els productors tindran en compte Girona «si l'experiència és bona, i a tots ens ha agradat i si ens ha convingut a les dues parts i n'hem quedat contents».

De fet, HBO no ha tornat a d'altres països on ha gravat alguna escenes temporada perquè ha topat amb algun tipus d'incovenient, ja sigui econòmic o logístic, que no era del seu gust. Però sí que ho ha fet a l'Estat. Per al rodatge de part de la cinquena temporada van escollir Andalusia. Van ser tres poblacions: Sevilla, Osuna i Còrdova. Cap de les tres poblacions va cobrar taxes per l'ocupació d'espais públics i edificis municipals, un fet que es repeteix a Girona i que la CUP ha criticat. Per aquesta temporada sisena temporada ja es roda en diferents punts de Catalunya, (Girona i Canet de Mar) País Valencià (Peníscola), Andalusia (Almeria) i Navarra (Bardenas Reales).

De moment, l'Ajuntament negocia que la sisena temporada tingui una preestrena d'alt nivell a Girona. A?poder ser de caire mundial i si no, almenys, pel territori estatal. S'està en converses amb Canal +, que té els drets a l'Estat. L'estrena de la sisena temporada serà al març o a l'abril i la preestrena hauria de ser unes setmanes abans.