La CUP-Crida per Girona reclama a l'equip de govern que lidera Carles Puigdemont (CiU) que presenti el pla de govern per debatre'l al ple. A banda, el grup municipal critica la «inacció» de l'equip de govern durant els primers mesos de mandat, i denuncia la «mala» gestió municipal en afers com el Vol Gastronòmic, Joc de trons o la Devesa.

Ahir el matí, en una roda de premsa amb motiu de l'inici del curs polític, el grup municipal de la CUP integrat per quatre regidors aquest mandat van fer balanç dels primers mesos de mandat del govern de CiU. La regidora Laia Pèlach va reclamar a Carles Puigdemont que presenti el pla de govern per al mandat 2015-2019 i que el porti a debat al ple municipal. La regidora a més, li demana que el pla disposi d'un sistema d'indicadors per tal de poder-ne comprovar el grau de compliment de forma periòdica.

Pèlach també va aprofitar per recuperar les propostes electorals de la CUP en aquest àmbit. Concretament, el grup municipal defensa que el pla de govern es faci a través d'un procés participatiu, i que es creï un consell de ciutat amb representació territorial i sectorial per fer el seguiment dels compromisos del document un cop aprovat per part del ple municipal.

«Inacció del govern»

D'altra banda, el regidor Lluc Salellas, va criticar la inacció del govern municipal des de principi de mandat, i va lamentar «la improvisació i mala gestió» en diversos assumptes. Respecte al Vol Gastronòmic, Salellas va denunciar «la incapacitat de l'equip de govern per forçar la retirada de l'estructura i la permissivitat amb què compten els responsables de la iniciativa» des del de juny, quan va finalitzar el període autoritzat per a l'activitat i l'ocupació de via.

El regidor, segons va informar la CUP?en un comunicat, també va criticar la gestió de CiU quant a Joc de trons. Salellas va reclamar una vegada més un recompte del cost que està significant per a l'Ajuntament la gravació de la sèrie, i va denunciar un cop més l'afectació i perjudicis que el pas per la ciutat.

D'altra banda, el regidor va criticar la desatenció del govern de?Puigdemont envers la Devesa. Salellas va criticar que des del final del procés participatiu el parc «continua en un estat de degradació», i va reclamar la inversió urgent dels 100.000 euros que el grup ERC-MES va acordar amb CiU com a contrapartida per a l'aprovació del cartipàs municipal.