Un cavall serà un dels grans protagonistes del rodatge de Joc de trons a les escales de la Catedral. L'animal pujarà i baixarà l'escalinata i perquè pugui fer-ho sense dificultats ja s'han pres diferents mesures. Per una banda, es preveu posar material lliscant als esglaons. Per l'altra, es faran proves per tal que el cavall conegui el terreny. Una d'aquestes proves s'hauria fet ahir a primera hora del matí, malgrat que les gravacions en aquesta zona no s'han previst fins als darrers dies de l'estada de la productora a la ciutat de Girona, de l'11 al 16 de setembre.

En paral·lel, un tram de la Pujada a Sant Domènec i la Pujada de Sant Martí, on hi ha la mítica volta davant del restaurant Bistrot, ja han quedat també tallades al pas de vianants i així serà fins al 6 de setembre. Ara mateix s'hi poden veure diferents estrucutres de fusta, que podrien representar també un mercat, tal com succeirà a la zona dels Banys Àrabs. S'hi observen cistells, taules i tendals als dos laterals de les escales.

Mentrestant, tot l'apartat logístic a banda dels preparatius del rodatge, ja s'ha posat en marxa. Multitud de caravanes i camions han començat a ocupar una zona reservada de l'interior del parc de la Devesa, que ha quedat tancada amb lones impermeables. Ahir, per exemple, van arribar centenars d'ampolles d'aigua que es donaran als extres durant els catorze dies de rodatge de la sèrie, a partir de demà. A poca distància, al Palau Firal, continuen les proves de vestuari dels extres que prendran part a la sèrie. Alguns seran monjos, altres indigents, mercaders, prostitutes o soldats de la casaTyrell.

La zona de la Devesa serà com una base per la productora i a les caravanes hi tindran la seva estada alguns dels treballadors de la productora que no s'allotgin en cap hotel de la ciutat o de les rodalies. En un d'aquests hotels des d'ahir hi hauria d'haver Maise Williams, que a la sèrie és Arya Stark, i que molt probablement rodarà al teatre de la plaça dels Jurats.