IMATGES DEL PRIMER DIA.Un grup d'extres pujant per les escales de la Catedral.Extres, amb paraigües, anant a descansar a la Casa Pastors. Acurat maquillatge dels figurants.Dues extres caminant per la Devesa, protegint-se les faldilles. Material de rodatge amb monitors, càmeres i focus.Els creadors de la sèrie, David Benioff i D. B. Weiss, ambdós amb jaqueta fosca, als peus de la Catedral. Expectació a la plaça de la Catedral de turistes i mitjans de comunicació.

La productora de la sèrie, HBO, estarà catorze dies a Girona però no perd el temps. El rodatge del primer dia va fer-se simultàniament en diferents escenaris del Barri Vell. La pluja era un incovenient relatiu perquè possiblement tenien previst filmar sí o sí. No obstant això, l'aigua va fer la guitza poca estona i només al matí. Tal com ja s'intuïa, Girona serveix a la productora per rodar escenes tant de la ciutat de Braavoos, on apareix Maise Williams (Arya Stark a la sèrie), com King's Landing (ciutat coneguda també com Desembarcament del Rei) i que és la capital dels Set Regnes.

Les escenes corresponents a Braavos van durar bastantes hores més que les que es van desenvolupar a King's Landing. Va tocar fer molts assajos perquè tot rutllés a la perfecció. És en una d'aquests escenaris on va aparèixer Arya Stark. Molt probablement va interpretar, com a mínim als jardins de la Francesa. De fet, tot l'entorn de darrere la Catedral i de Sant Pere de Galligants està decorat per simular Braavos, com ara la plaça dels Jurats, que simula un mercat, o la zona dels Banys Àrabs on, a l'exterior hi ha un mercat marítim.

Nou personatge

També es van filmar escenes de King's Landing (ciutat també coneguda com Desembarcament del Rei) tot i que no durant tot el dia. Testimonis del rodatge van observar un carruatge reial que circulava per Sobreportes amb diferents monjos armats. De fet, van circular fotografies per les xarxes socials on es veia aquest transport carregat per alguns ciutadans. El carruatge podria correspondre a un rei que, a més a més, seria un nou personatge de la sèrie. La productora, de fet, va assenyalar fa setmanes que a la sisena temporada hi hauria nous personatges i que començaria i acabaria de manera espectacular. També es van poder sentir intenses corredisses en una zona corresponent a la mateixa ciutat, que és la capital dels Set Regnes, una escena que podria correspondre a un succés que trasbalssi els habitants fins al punt que vagin d'un costat a l'altre neguitosament.