L'acte de beatificació de les germanes màrtirs Fidela, Josefa i Facunda de l'Institut de Religioses de Sant Josep de Girona, que tindrà lloc aquest dissabte al matí la Catedral, comportarà diverses afectacions al trànsit i a l'estacionament de vehicles a la ciutat. «Es preveu l'arribada de centenars de peregrins d'arreu del món, la major part dels quals arribaran a la ciutat amb autobús. Per aquest motiu, és necessari habilitar algunes zones d'aparcament i efectuar restriccions al trànsit a la mateixa Catedral dissabte al matí. Un cop més, des del consistori agraïm la comprensió dels ciutadans de Girona i disculpem les molèsties que aquestes actuacions els puguin ocasionar», ha remarcat el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà.

La zona afectada serà la pujada de la Catedral, que es tallarà a la circulació tant de vehicles com de persones aquest dissabte entre les 6 i les dues de la tarda, amb motiu dels actes de beatificació.

Per donar resposta a la nombrosa arribada en autocar dels peregrins, se'ls ha reservat una sèrie d'aparcaments a la ciutat, on es restringirà el pas de vehicles i es prohibirà l'estacionament.

Es tracta de l'aparcament de Fontajau, del divendres a les dues de la tarda fins al dissabte a les cinc de la tarda; de l'aparcament del passeig de la Devesa davant de l'Auditori, del divendres a les dues de la tarda fins a dissabte a les sis de la tarda; de la zona d'aparcament d'autobusos del passeig de Canalejas, del divendres a les dues de la tarda fins al dissabte a les tres de la tarda; l'aparcament de la plaça de Sant ?Domènec, el dissabte de les dotze de la nit a les quatre de la tarda, i la zona d'aparcament del passeig de Fora Muralla, el dissabte des de ?mitjanit fins a les quatre de la tarda.