El cap de llista d'Unió Democràtica de Catalunya a Girona, Xavier Dilmé, ha subratllat avui que el partit aposta "de manera ferma i decidida per estendre al màxim la col·laboració entre el sector públic i el privat, perquè només si els dos van de la mà, s'aconseguirà continuar impulsant un model turístic d'èxit a les comarques gironines". Dilmé, que s'ha reunit aquest matí amb empresaris de l'hostaleria i la restauració de les cales de Roses, ha afirmat que "les actuacions que es duen a terme en cada un dels territoris han de comptar amb l'opinió de la gent que hi viu i en viu". "Els empresaris demanen tenir més veu en les decisions que pren l'administració, i nosaltres hem de treballar per donar un encaix a aquesta voluntat i fer-ho possible", ha remarcat.

Dilmé considera que el model de gestió del Parc Natural del Montgrí, Illes Medes i Baix Ter, aprovat l'any passat, es pot exportar al Parc Natural del Cap de Creus i d'altres, i d'aquesta manera, "aconseguir que la suma de voluntats entre sectors públic i privat permeti impulsar el turisme en aquesta zona sense oblidar la preservació del medi".

Durant la trobada, una de les problemàtiques plantejades és la gestió de les boies per embarcacions i el trasllat dels visitants a terra. El cap de llista d'Unió a Girona s'ha compromès que, els parlamentaris del partit a Madrid, treballaran per a modificar la normativa que obliga, al personal d'acompanyament que durant la temporada d'estiu fa el transport des de les barques fins a la platja, a tenir la titulació de patró portuari. "Aquesta tasca la pot fer una persona que tingui un títol de patró d'embarcacions d'esbarjo, si convé amb una formació complementària addicional, perquè la seguretat de les persones ha de continuar sent la prioritat. La feina d'acompanyament és estacional, i no té sentit demanar un títol de patró portuari quan l'altra ja garanteix la formació per poder-la dur a terme", ha afegit.

Durant la reunió, a la qual també hi han assistit el número 7 de la llista d'Unió a la demarcació i regidor del municipi Josep A. Valdera, Dilmé ha insistit que "l'administració ha de treballar per a facilitar la feina als emprenedors i, per tant, garantir la reactivació econòmica, i no per posar-hi traves. Hem de saber estar al seu costat, i no a la contra", ha remarcat.