Núria Terés va anunciar ahir a la nit que deixa Iniciativa per Catalunya -Verds després de participar-hi activament en la política local de Girona i a nivell nacional des de fa uns deus anys. Terés segueix els passos del que ha estat el seu número 1 en els dos mandats en què ha estat regidora a l´Ajuntament, Joan Olóriz, que fa uns mesos també va abandonar la formació ecosocialista.

Núria Terés va explicar ahir a Facebook que el motiu era un procés d´independència de Catalunya que al seu parer, ICV ha mirat d´evitar que es debatés: "M'hauria agradat que ICV continués al costat de les mobilitzacions ciutadanes que demanen una sobirania plena, un salt endavant, aportant la seva especificitat i capacitat de lluita. Escindir el debat social del nacional ha estat una mala estratègia. Perquè ho volem tot, ho necessitem tot.

La independència de Catalunya, ja sigui de cor, ja sigui estratègica, és imprescindible per construir després el que la majoria del poble vulgui construir! Sense aquesta independència no es pot fer res". Terés havia estat regidora d´Educació i Cooperació del 2007 al 2011 i va estar a l´oposició del 2011 al 2015 que Iniciativa es va quedar sense representants a les eleccions municipals.