La portaveu del grup municipal d'ERC-MES a l'Ajuntament de Girona ha demanat que la ciutat pugui acollir refugiats sirians "per contribuir en la mesura del possible a pal·liar el drama que han de viure les persones que fugen de la guerra de Síria".

Roca pretén que "aquesta proposta es debati al proper ple, i que sigui el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat de la ciutat, on hi ha representants de les ONG i de les formacions polítiques, qui determini la millor manera de portar-la a la pràctica". Mentrestant, la CUP-Crida per Girona proposarà al ple del setembre que la ciutat s'activi i aculli refugiats que s'exilien del seu país a l'est i el sud del Mediterrani. El grup ha anunciat la seva voluntat d'acordar la moció amb el màxim de forces amb el Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat.

Avui hi ha concentració

D'aquesta manera Girona se sumaria a la iniciativa que ha anunciat Barcelona, per crear una xarxa de ciutats refugi a Catalunya per acollir els refugiats de forma coordinada amb les entitats supramunicipals i les ONG. Girona ja s'ha mostrat compromesa amb altres conflictes que han ocasionat refugiats, com el del Sàhara o el dels Balcans. Avui, la Xarxa pels Drets Socials ha convocat la concentració "No més morts al Mediterrani. Cap persona és il·legal", a les set de la tarda, davant la subdelegació del Govern espanyol.