La CUP-Crida per Girona va precintar ahir simbòlicament el Vol Gastronòmic per denunciar la privatització de l'espai públic i el fet que no s'hagi retirat un cop ha caducat el temps de permís d'estada. Al seu parer, és una demostració de la passivitat municipal envers la instal·lació. Per a la portaveu de la formació, Laia Pèlach, tot plegat és ja «una presa de pèl» i va tornar a denunciar els privilegis que el consistori ha tingut cap a una empresa privada.

Regidors i militants van posar cintes en diferents punts de la instal·lació i van enganxar cartells on s'hi llegia: «precintat per ordre popular en esgotar el termini més que dubtós d'explotació concedit arbitràriament per l'Ajuntament de Girona, governat per CiU».

La representant independentista va posar de manifest que han estat demanant, des de molt temps, poder consultar l'expedient i finalment hi han pogut accedir. En aquest hi consta que l'empresa va demanar una pròrroga i que no se li va concedir. Per tant el termini màxim d'estada era el 30 de juny. També que totes les taxes, uns 6.600 euros s'han pagat per transferència bancària i no hi consta que s'hagi pagat res des d'aleshores malgrat que l'estructura encara roman a l'emplaçament.

Considerat un bar-xurreria

Mentrestant, el PSC de Girona va denunciar que l'Ajuntament ha deixat d'ingressar més de 12.000 euros amb el Vol. En aquest sentit, el grup socialista va exigir que de manera retroactiva s'apliqui la taxa corresponent de restaurant, que amb càlculs aproximats estimen en uns 19.000 euros perquè, al seu parer, no es pot justificar que s'hagi aplicat una taxa de bar-xurreria, en lloc de la de restaurant, tal com li pertocaria.

Els socialistes van recordar les circumstàncies excepcionals d'ubicació de l'andròmina (sobre l'Onyar i a tocar del Pont de Pedra) i el pagament de taxes diferent a la que li correspondria a El Vol, que CiU «expliqui per quines raons s'apliquen criteris excepcionals».