L'associació Oudiodial de Salt ha fet, recentment, un donatiu per repartir berenars saludables a l'activitat de «Juguem?» als patis i a les places de l'Ajuntament de Salt, valorat en 300 euros.

L'activitat de Patis oberts i jocs a les places a Salt ja fa molts anys que es porta a terme; però des de l'any 2013 aquesta activitat es troba sota el paraigua del projecte «Juguem?», i és una activitat que s'ofereix de manera ininterrompuda de dilluns a dissabte durant tot l'any.

En aquest espai s'aprofiten les dinàmiques i el joc per educar en valors per a la vida, com són l'autoconeixement, l'empatia, les relacions interpersonals o el pensament crític.

Des d'aquest mateix any cada dissabte s'ofereix a la mainada que assisteix a les activitats un esmorzar o berenar saludable per incidir en la població sobre l'alimentació saludable. Aquest donatiu sovint ha estat subvencionat per un organisme de l'Administració pública; però en els últims anys han estat les entitats del municipi qui també han col·laborat en el finançament, com ha estat el cas de l'Agrupament escolta o en aquesta ocasió l'Associació Oudiodial.

L'associació està formada per persones d'ètnia diola o parlant diola de Casamance (Senegal), de Gàmbia i de Guinea Bissau, que viuen a Catalunya. Es va crear l'any 2001 a Mataró i té 8 seus o seccions (Girona-Salt, Mataró, Martorell, Granollers, Sant Celoni, Vic, Rubí i Calella)- Objectius:Treball per la solidaritat, la cooperació i sobretot la divulgació de la cultura diola. Promoció de les tradicions diola a la població i en especial als joves de la diàspora.Treball per la cohesió social i la convivència a través de la cultura i l'intercanvi cultural entre cultures diferents. Activitats:l'associació organitza anualment una jornada cultural, celebra el fi d'any i participa en tots els actes comunitaris de Salt, com el Carnestoltes, Sant Jordi, la Festa Major i des de 2011 la cavalcada del rei negre.El seu treball consisteix a construir el teixit social, la cohesió, la convivència i la integració. Amb la voluntat de treballar i participar en les dinàmiques associatives de Salt, l'associació Oudiodial s'ha agermanat amb la colla castellera dels Marrecs de Salt, és membre de la Comissió de Festes i de la Coordinador d'associacions culturals de Salt. L'associació ha estat guanyadora del premi Ateneus 2010. Es va constituir el 2003 i està registrada des de 2007. Actualment té més d'un centenar d'associats entre adults i mainada, i amb aquesta contribució ha volgut corresponsabilitzar-se en l'educació de la infància del municipi.