La CUP Crida per Girona denuncia la desatenció del govern davant la situació de la Devesa. La formació recorda que a final de l'anterior mandat es va fer un procés participatiu per definir el pla especial i critica el contrast de la pressa amb què es va fer aquest procés en època preelectoral amb la inactivitat actual. A més, recorda que hi ha el compromís adquirit amb l'aprovació del cartipàs de concretar un pla de xoc amb un pressupost de 100.000€ i anima a la formació d'ERC-MES a fer valer l'acord adoptat que fixava un termini d'un mes que ja està llargament superat.

La CUP ja va posar sobre la taula en el ple de juliol el fet que de forma reiterada s'està permetent l'incompliment del pla d'usos vigent que prohibeix la circulació o aparcament de qualsevol tipus de vehicles fora de les zones especialment habilitades. El govern de CiU ja ha fet múltiples excepcions a aquesta normativa permetent, entre d'altres, l'accés i aparcament en els dies de mercat o l'accés de persones amb mobilitat reduïda a la piscina municipal, però amb la seva inacció està facilitant que cada dia entrin i aparquin sense permís un gran nombre de vehicles a la Devesa. Aquest fet, diu la portaveu de la formació, Laia Pèlach «facilita la compactació del sól i perjudica l'arbrat ja molt malmès, a més de desincentivar l'ús del parc per part de vianants i ciclistes que són qui hi ha de donar vitalitat»

Per tot això, Laia Pèlach, reclama que s'acceleri la definició de forma participada del pla especial de la Devesa a partir dels resultats dels diferents processos participatius i es comencin a tirar endavant les mesures més urgents per dignificar l'espai i exigeix al govern que iniciï accions per frenar l'accés de vehicles a l'interior del parc.