L'Empordà

źJoc de trons╗ indemnitzarÓ cinc establiments que tancaran alguns dies

La productora de la sŔrie inicia el seu desembarcament al Barri Vell, on ja es veuen elements d'attrezzo i algun carrer tallat

25.08.2015 | 06:30
źJoc de trons╗ indemnitzarÓ cinc establiments que tancaran alguns dies
źJoc de trons╗ indemnitzarÓ cinc establiments que tancaran alguns dies

Comenša el desembarcament de Joc de?trons al Barri Vell de Girona. Els carrers de l'entorn de la plaša dels Jurats, els Banys └rabs i el carrer Ferran el Cat˛lic ja estan tallats a la circulaciˇ i vehicles i vianants i s'hi poden veure alguns elements com carruatges, alguna barca i peces de fusta que podrien simular parades d'un mercat i que serviran per al decorat de la sŔrie.
L'edifici de les Sarra´nes, just a davant dels Banys └rabs, tambÚ formarÓ part d'alguna escena de la sŔrie. Al seu interior s'hi poden veure diferents objectes que fan pensar que es convertirÓ en algun tipus d'habitatge o un taller. No obstant aix˛, tambÚ podria ser un punt de magatzem de la productora, que haurÓ de gravar del 3 al 16 de setembre. El secretisme de tot plegat, per˛, fa difÝcil saber exactament quina serÓ la seva utilitat real.
Actualment ja hi ha prop de 200 persones de la productora treballant a la ciutat i s'espera que ens els moments Ólgids de feina s'arribi fins a les 400. L'Ajuntament treballa amb la productora HBO per fer arribar la informaciˇ de les afectacions a ve´ns, comerciants i restauradors. De fet, el divendres ja es va fer una reuniˇ i s'han editat 4.000 fulletons amb explicacions detallades.
El regidor de Seguretat, Mobilitat i Via P˙blica, Joan AlcalÓ, va explicar ahir que es faran trobades cada dimecres amb els comeršos i ve´ns afectats per anar actualitzant la informaciˇ. De moment, l'Ajuntament ha facilitat unes 1.200 acreditacions a ve´ns que viuen a les zones afectades. AlcalÓ va explicar que les acreditacions s'han enviat per correu ordinari a tots els ve´ns que consten empadronats als habitatges de zones afectades i que la resta de ciutadans que ho necessitin s'han d'adrešar al consistori.
źEls ve´ns han d'estar tranquils perquŔ se'ls donarÓ tota la informaciˇ, la pÓgina web s'actualitza diÓriament i tambÚ es poden informar per telŔfon o a les oficines de l'ajuntament╗, va puntualitzar AlcalÓ. Els ve´ns podran accedir a casa seva. Per˛ sempre hauran de mostrar l'acreditaciˇ i tambÚ esperar que alg˙ els acompanyi esperant algun descans de la filmaciˇ. Per als ve´ns que tenen aparcaments a la zona se'ls ofereix l'alternativa de l'estacionament situat darrere la facultat de Lletres, a Fora Muralla.

Opinions variades
Tot i els esforšos de l'ajuntament -set Órees del consistori que treballen coordinadament fa setmanes-, hi ha ve´ns que es queixen de la manca d'informaciˇ. Rosa Boix, que viu al carrer Ferran el Cat˛lic,afirmava ahir que ning˙ els havia explicat res i que s'havia trobat nomÚs les acreditacions a la b˙stia. źTot el que ens diuen els nois que treballen al rodatge Ús sempre en condicional i provisional╗, va dir.
El rodatge tambÚ obligarÓ cinc establiments a abaixar la persiana alguns dies. Els afectats sˇn el restaurant Bistrot i la botiga de restauraciˇ de metalls Joan Ensesa (situats a la pujada de Sant DomŔnec), el bar Didal (situat darrere de la Catedral) i el bar l'Arc i el Bau-Bar (a la seu del ColĚlegi d'Arquitectes).
La productora indemnitzarÓ econ˛micament els negocis per˛ aquests acords econ˛mics no estan encara tancats en la majoria dels casos i tampoc estÓ clar quants dies hauran de tancar, tot i que l'afectaciˇ serÓ d'entre un i tres dies.
Kady Balde, que treballa al restaurant Bistrot, va assegurar ahir que en tot moment estan rebent informaciˇ i que, tot i l'afectaciˇ, creuen que el rodatge serÓ un revulsiu per a la ciutat i que els pot portar mÚs turistes. źNosaltres ja ho hem notat altres vegades amb rodatges com El PerfumSoldados de Salamina╗, va indicar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema