La Guàrdia Civil s'ha personat a l'Ajuntament de Lloret de Mar, a la Selva, quan faltaven pocs minuts per dos quarts d'onze del matí. L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, ha explicat que els agents els han demanat un únic expedient de fa sis anys sobre les obres l'adequació i millora del parc urbà de Can Xardó, uns treballs que es van realitzar amb el pla d'ajudes de Zapatero durant l'època del mandat de l'antic batlle, Xavier Crespo. "Fa tres mesos que estem a l'ajuntament i desconeixíem de què es tractava, per això el secretari els ha acompanyat fins a l'Arxiu municipal per buscar l'expedient", ha afirmat Dulsat, que ha assegurat que han sabut de l'operació a través dels mitjans.

Els agents de la Guàrdia Civil han arribat a l'Ajuntament de Lloret de Mar a les 10:26 del matí i al cap de dotze minuts ja sortien de l'edifici consistorial. Una parella d'agents uniformats s'han encarregat d'impedir que ningú accedís a l'ajuntament mentre els efectius es trobaven dins del consistori. L'alcalde del municipi, Jaume Dulsat, els ha atès i el secretari del consistori, Rafel Garcia, s'ha encarregat d'acompanyar-los amb el vehicle amb el qual els policies havien arribat a Lloret de Mar fins a l'arxiu municipal per localitzar l'expedient que els policies demanaven.

En concret, la Guàrdia Civil sol·licitava una còpia d'un expedient de l'any 2009 referent al projecte d'ordenació del parc urbà de Can Xardó, unes obres que van tenir un cost de 1.787.400,40 euros i que es van finançar amb un FEIL, Fons Estat de Inversió Local, un pla d'ajudes de l'època de Zapatero. Les obres van anar a càrrec de l'empresa Teyco i Buch i es van realitzar ara fa sis anys quan governava l'exalcalde, Xavier Crespo, actualment imputat per delictes de suborn i prevaricació dins del cas 'Clotilde'.

Des de l'ajuntament de Lloret de Mar han informat que durant el període de presentació de pliques es van presentar un total de catorze empreses. En principi, els agents no han sol·licitat cap altre expedient i han marxat un cop han obtingut la informació que buscaven a l'arxiu municipal. L'alcalde de Lloret de Mar, Jaume Dulsat, ha lamentat que hagin conegut l'operació a través dels mitjans de comunicació. "Ho he sabut perquè m'han trucat companys vostres de la premsa. Ningú sabia res i hi ha mitjans que estaven avisats molt abans que nosaltres", ha explicat el batlle.

En un principi, l'alcalde ha afirmat que desconeixia de què es tractava l'expedient sol·licitat i el cost de les obres. "Fa tres mesos que estem al capdavant de l'ajuntament i desconec de què es tractava l'obra", ha puntualitzat Dulsat qui s'ha volgut mantenir al marge d'aquesta investigació. "No és un tema agradable però si la Guàrdia Civil demana un expedient, nosaltres ho proporcionem", ha afirmat.

La visita de la Guàrdia Civil al consistori s'emmarca dins dels múltiples escorcolls que es porten a terme des de primera hora d'aquest divendres a la fundació de CDC, Catdem, i a altres ajuntaments catalans com Figueres, Sant Celoni i Sant Cugat del Vallès, dins de la segona fase de l'operació 'Petrum', que investiga el pagament de comissions del 3% des de la constructora Teyco a CDC. Els policies també han escorcollat el domicili de l'extresorer convergent, Daniel Osácar. El cas està sota secret de sumari i la investigació la porta el jutjat d'instrucció número 1 d'El Vendrell i la Fiscalia Anticorrupció.