Quatre espais de del Barri Vell de ?Girona quedaran tallats a partir d'avui al pas de vianants pel rodatge de la sèrie «Joc de trons». Es tracta de jardí dels Maristes, a la plaça dels Jurats, a la placeta de Maria Laffitte, als jardins de la Francesa i al passeig de la Reina Joana. S'afegeixen al carrer Ferran el Catòlic i a l'aparcament de la plataforma del riu Galligants, al carrer Bellaire, que està reservat per a la productora.

El tinent d'alcalde, regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació i regidor del Barri Vell, Eduard Berloso, i el tinent d'alcalde i regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona, Joan Alcalà, es van reunir ahir amb representants de veïns i comerciants del Barri Vell a la sala de junta de govern local. L'objectiu de la reunió era informar-los de les afectacions que el rodatge de la sèrie tindria a la ciutat la setmana vinent.

Les afectacions per a vianants de la setmana vinent serà la més densa pel que fa a les accions de preparació i rodatge a la ciutat ja que, a més dels espais ja citats, s'hi aniran afegint altres vials com el carrer de la Claveria, el de Sant LLorenç, LLuís Batlle i Prats, Miquel Oliva i Prat, del Bisbe Cartañà, dels Manaies, de les Dones, de l'Escola Pia, el portal de Sobreportes, la pujada de Sant Domènec, la pujada de Sant Feliu, de Sant Martí, i la travessia del Portal Nou.

Les restriccions d'accés al carrer de Ferran el Catòlic provocaran que l'accés als Banys Àrabs s'haurà de fer la setmana vinent des del carrer de Francesc Samsó. Des del carrer de Sant Cristòfor tampoc es podrà accedir a la Catedral per les escales habituals el 3 i 4 de setembre.

Durant la setmana vinent tampoc es podrà accedir a la plaça dels Jurats i a Sant Pere de Galligants des de la plaça de Narcís Figueras. També estarà restringit l'accés al camí del marge esquerre del riu Galligants.

Pel que fa al pas de vehicles no es podrà circular pels carrers Ferran el Catòlic, Claveria, Lluís Batlle, pujada de Sant Feliu i Sobreportes, pujada de Sant Martí i travessia del Portal Nou. L'única afectació a zones de càrrega i descàrrega del barri a causa del rodatge seran les ubicades a la plaça de l'Oli, que estaran reservades per a la productora el 4 i 5 de setembre. A la plaça Sant Pere, del 30 d'agost al 16 de setembre, aprofitant el rodatge, es portarà a terme una prova pilot per establir un sol sentit de circulació al carrer -del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret. Es reservaran per a la productora una part dels aparcaments de la part dreta del carrer. Finalment, pel que fa a les afectacions a les zones d'aparcament, a més de la citada plataforma del 30 d'agost al 8 de setembre i de l'11 al 16 també tindran reservat l'aparcament de la plaça dels Apòstols i de la plaça dels Lledoners. De l'1 al 15 de setembre també quedarà afectat l'espai de la plaça de Sant Domènec.

Tres Regnes

Mentrestant,continuen avançant els preparatius a l'entorn dels Banys Àrabs. Cada com és més evident que el carrer quedarà convertit en un mercat, probablement d'un poble marítim. No obstant, és molt probable que la productora de la sèrie hagi pensat en Girona per rodar-hi escenes corresponents a tres regnes o a diferents cases reials. Podria veure's la ciutat de Bravoos, la ciutadella d'Antigua o la zona d'Alt Jardí.