El grup municipal d'ERC-MES s'ha queixat de la manca de transparència de l'Ajuntament de Girona en relació amb el Vol Gastronòmic. La formació va entrar per registre un seguit de preguntes sobre l'estructura situada sobre el riu Onyar i considera que les respostes rebudes són directament «una burla» i totalment «insatisfactòries», en paraules de la portaveu del grup, Maria Mercè Roca, i el regidor Pere Albertí.

En una de les preguntes, ERC-MES vol saber si «des de la finalització formal de l'estada (28 de juny) fins al dia del seu desmuntatge definitiu el Vol gastronòmic seguirà amb la seva activitat econòmica (total o parcial) , i si durant aquests dies també pagarà les taxes pertinents a l'Ajuntament?». La resposta no assenyala si s'estan pagant les taxes de l'estada des del 28 de juny: «A partir del moment que l'empresa rebi la notificació de denegació de la pròrroga l'empresa haurà de procedir a efectuar la retirada de l'estructura».

En una altra pregunta, els republicans demanen saber quin ha estat i com ha operat el sistema de pagament de les taxes dels promotors del Vol per l'ocupació de la via pública i que es va fixar en 6.246 euros i «quina quantitat d'aquests pagament s'ha realitzat en forma de tiquets-menú o similars», tal com va exposar com a possibilitat el consistori va uns mesos. La resposta no fa referència al sistema de pagament sol·licitat ni a la quantitat de tiquets menú: «Aquesta activitat econòmica, com a tal, ha pagat la taxa dels 6.246 euros d'acord amb l'establert a la divisió g-apartat 2 de les ordenances fiscals i preus públics del 2014 de l'Ajuntament de Girona».

Esquerra també vol saber quin dia està previst que es desmunti l'estructura i qui se'n farà càrrec de la despesa. La resposta és que «una vegada notificat el decret de denegació de la pròrroga a la societat Vol Gastronòmic SL, aquesta haurà de procedir a la retirada de l'estructura». I que «l'empresa haurà de ?concretar de manera immediata la data de retirada de la instal·lació», sense concretar si ja ha estat comunicada, tenint en compte que des del 28 de juny ja ha acabat el permís d'estada i que la pregunta es va fer a finals de juliol. Sí que s'indica que tot el cost anirà a càrrec de la societat del Vol.