Els veïns de les hortes de Salt i del barri de Santa Eugènia de Girona han decidit unir-se i crear una associació per fer més pressió al consistori, organitzar-se i intentar aturar els robatoris i furts que pateixen des de fa temps, sobretot per part d'un lladre, un vell conegut pels Mossos d'Esquadra. Des de fa setmanes, els veïns han denunciat que pateixen robatoris, furts i agressions mentre treballen o cullen els vegetals a l'hort. Assenyalen com a principal responsable aquest lladre, de 34 anys, nacionalitat magrebina i veí de Salt, que els Mossos ja van enxampar el passat 20 d'agost per tres robatoris amb violència i sis furts. No obstant això, l'home va quedar en llibertat amb càrrecs.

Normalment, el lladre acostuma a aprofitar els descuits o la vegetació de la zona per amagar-se, saltar tanques, accedir a parcel·les tancades i emportar-se carteres, diners i bosses dels veïns que feinegen per les hortes de Salt. D'altra banda, al barri de Santa Eugènia, també abraça persones d'edat avançada pel carrer i així aconsegueix sostreure'ls la cartera. A més, en algunes ocasions, el lladre ha empès les seves víctimes iles ha fet caure a terra, o els ha llançat rocs a les cames per evitar que el seguissin.

Per intentar aturar aquesta situació, una cinquantena de veïns de la zona es van reunir ahir i van decidir conformar una nova associació de veïns per així organitzar-se millor i fer més pressió a l'Ajuntament de Girona o de Salt perquè les policies municipals patrullin més per la zona o s'instal·li vigilància contínua.

Es dóna el cas que el passat 20 d'agost, els Mossos d'Esquadra ja van enxampar el lladre, un vell conegut de la policia amb una vintena d'antecedents. Però va quedar en llibertat amb càrrecs.