La portaveu del PSC a Girona, Sílvia Paneque, va proposar ahir dues mesures per «reactivar» la zona de les Pedreres que el passat 21 de juliol va patir un incendi que va cremar una superfície de 36 hectàrees i afectar set habitatges. Paneque, que va recordar que queda pendent el desenvolupament del Pla Social que ha de complementar el Pla especial de les Pedreres, va proposar en primera instància, que l'Ajuntament «desenvolupi plans d'ocupació per la neteja i el manteniment de tota aquesta part boscosa de la ciutat», i que es doni prioritat «a la contractació de veïns de la zona en situació d'atur».

La portaveu socialista, en segon lloc també va proposar «la creació d'una xarxa d'hidrants» en col·laboració amb el servei d'emergències, «semblant a la que van desenvolupar els governs socialistes a la Vall de Sant Daniel», sota la direcció de l'aleshores regidor Ponç Feliu. «Són treballs ja projectats que tenien com a objectiu promoure l'ús d'aquest sector com a zona de lleure, establir un sistema de protecció i prevenció contra els incendis i l'eliminació del sotabosc com a manteniment i sistema preventiu», va manifestar Paneque. En aquest sentit, la líder del PSC va recordar que, entre el convent de Sant Daniel i la Font del Ferro es van adequar cinc punts d'aigua al mateix temps que es van fer algunes tales per adaptar els camins als vehicles de bombers. «Amb totes aquestes mesures adoptades i prestant una atenció especial al Pla social, les parts implicades en el desenvolupament del Pla Especial, es trobarien en una millor disposició per planificar els usos d'aquest espai», va assenyalar la portaveu del PSC.

Critica a la gestió municipal

D'altra banda, Paneque va retreure al govern gironí que «s'hagi esperat» fins aquesta setmana per reunir-se «de manera formal» amb les famílies afectades per l'incendi del Parc de les Pedreres i va lamentar la «poca celeritat» de l'Ajuntament en «la gestió de l'incendi». «L'equip de govern té el deure d'actuar de manera diligent en el manteniment i neteja de la zona per prevenir incendis i millorar l'estat actual de la zona, la qual és, gairebé en la seva totalitat, de titularitat municipal» va dir la política socialista.

Per la seva part, i segons el PSC, l'Associació de Veïns de les Pedreres considera d'urgència la neteja del sotabosc i la retirada de runa, actuacions que requereixen la col·laboració dels veïns i les veïnes de Torre Gironella i la Torre Alfons XII.