Una cinquantena d'esportistes de diferents entitats de la ciutat participaran, a partir d'avui i fins al 31 d'agost, a la cinquena edició dels Jocs del tricolore, que tenen lloc a la ciutat italiana de Reggio Emilia, agermanada amb Girona des del 1982.

Hi participaran esportistes del GEiEG, de l'AVAP, de la Unió Esportiva la Salle i de l'Associació Girona Judo. A la competició hi participen uns 3.000 atletes d'entre 11 i 17 anys provinents de quinze països d'arreu del món, com Croàcia, Palestina, els Estats Units, Moçambic, el Paraguai o la Xina.

Els Jocs del tricolore van néixer el 1997 per commemorar el 200è aniversari de la creació de la primera bandera tricolor italiana. Cada quatre anys, Reggio Emilia és la capital d'aquesta competició, una de les més rellevants per als atletes joves en l'àmbit internacional. «La voluntat de l'Ajuntament és continuar mantenint aquest esperit d'agermanament també en l'àmbit esportiu», va apuntar la tinenta d'alcalde d'Educació i Esports, Isabel Muradàs.