El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assegurar ahir, que si el projecte de construir el Centre d'Estudis de la Cançó a Girona continua sent una prioritat per a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el Govern hi apostarà. Mascarell, que participava en l'acte d'homenatge als cantautors Ovidi Montllor i Teresa Rebull en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que s'està celebrant a Prada de Conflent, va respondre així a un periodista que va demanar al conseller què pensa fer el Govern per «preservar i salva?guardar» el patrimoni de la Nova Cançó i com està el projecte de construir el Centre d'Estudis de la Cançó a Girona, concretament als terrenys de l'antic cinema Modern. Tot i això, Mascarell va reconèixer que el Govern «té més idees i voluntat de fer coses que recursos» i que com molts altres projectes caldrà suar per tirar-lo endavant.

Per la seva part, l'alcalde de Girona va assegurar que el projecte de recuperació de l'Ateneu on s'ubicarà el Centre d'Estudis de la Cançó segueix sent prioritari i que el consistori disposa d'una «reserva» de 900.000 euros destinats a la rehabilitació de l'antic cinema Modern. «En l'anterior mandat ens vam comprometre a mantenir aquests diners intactes i ho hem mantingut» explicava a Diari de Girona, Carles Puigdemont que afegia que «a la tornada de les vacances estivals» buscaran el consens de la resta de grups polítics per tirar endavant el projecte i «posar fil a l'agulla».

«Amb el conseller Mascarell hem parlat moltes vegades d'aquest projecte global que tenim pensat pel cinema Modern, on hi haurà un espai per al Centre d'Estudis de la Cançó i sempre ho ha vist amb molt bons ulls» subratllava l'alcalde. «Entén que aquest seria un equipament de referència als Països Catalans i estan en disposició de col·laborar-hi en alguna mesura» afegia.

Segons Puigdemont, el Centre d'Estudis de la Cançó s'ha d'entendre com una disciplina cultural «que té una llarga tradició a casa nostra» més enllà del moviment de la Nova Cançó, i que per aixó, el que busca el projecte és que aquest centre es dediqui a estudiar i preservar el patrimoni històric, a mantenir i tenir cura de la informació musical i sobretot, a donar suport als talents emergents. «La música contemporània catalana està vivint una època daurada» concloïa.