A mesura que s'aproxima la data d'inici del rodatge de la sèrie Joc de trons a Girona, el pròxim 3 de setembre, es van coneixent nous detalls sobre com afectarà la ciutat. De moment, la pròxima setmana ja començaran les tasques de preparació dels que seran els nous escenaris de part de la sisena temporada de la ficció de l'HBO, i per aquest motiu del 24 al 29 d'agost quedaran afectats tres carrers concrets de la zona del Barri Vell: el carrer Ferran el Catòlic, la plaça dels Jurats i l'aparcament situat al carrer Bellcaire (plataforma sobre el Galligants), segons va fer públic ahir l'Ajuntament de Girona. Així durant gairebé una setmana, aquestes vies ja quedaran tallades a la circulació de veïns i de vehicles, tot i que els comerços no es veuran obligats a tancar.

A principis d'aquesta setmana, el consistori gironí va publicar un plànol del Barri Vell amb les zones que tindran afectacions del 24 d'agost fins al 16 de setembre a conseqüència de la gravació. En aquest mapa, els tres carrers que quedaran tallats a partir el dia 24 ja apareixen com a àrees d'accés restringit dins el perímetre afectat juntament amb vies com: el carrer Bisbe Cartañà, a tocar amb els Jardins de la Francesa; al carrer de Sant Llorenç, ubicat al call jueu; els dels Manaies o la pujada de Sant Martí, entre d'altres.

En aquest sentit, l'Ajuntament va especificar també que el pla de rodatge i les afectacions a la circulació de veïns i de vehicles de les setmanes del 31 d'agost, del 7 i 14 de setembre -el rodatge finalitza el 16- s'aniran notificant amb detall als veïns i als comerciants de la zona afectada al llarg dels pròxims dies i al mateix temps que es faran públiques al web municipal.

Cartes informatives

El consistori va activar dilluns una campanya informativa als veïns del Barri Vell mitjançant la distribució de 4.000 fullets informatius sobre les afectacions i amb cartes adreçades als veïns de la zona afectada pel rodatge, per proporcionar-los un document acreditatiu conforme viuen, treballen o han de circular amb un vehicle dins l'àmbit de la gravació.

Pel que fa a les restriccions relacionades amb l'estacionament de vehicles dins del perímetre marcat es mantindrà igualment del 24 d'agost al 16 de setembre, ja que l'equip de producció de la sèrie basada en la saga literària de George R.R. Martin, necessitarà aquests espais per aparcar-hi els seus propis vehicles i deixar-hi part del material per al rodatge.