L'Empordà

«Joc de trons» ocuparà les escales de la Catedral durant sis dies

L'Ajuntament es reuneix amb els veïns i concreta les afectacions del rodatge en el Barri Vell

25.08.2015 | 06:30
La zona de Sant Pere Galligants serà una de les localitzacions afectades pel rodatge de «Joc de trons».
La zona de Sant Pere Galligants serà una de les localitzacions afectades pel rodatge de «Joc de trons».

Després d'anunciar a principis d'aquesta setmana les principals localitzacions on es gravarà part de la sisena temporada de la sèrie Joc de trons, l'Ajuntament de Girona va donar a conèixer ahir les dates concretes en què quedarà afectat cada carrer a causa de les tasques de preparació, assajos, rodatge i desmuntatge. Ho va fer durant una reunió informativa que va mantenir ahir amb representants dels veïns, restauradors i comerciants del Barri Vell, en la qual van assistir, entre altres, alguns representants de la productora encarregada del rodatge; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont i el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. En aquesta trobada -la primera de les previstes- es va comunicar el calendari concret del pla de rodatge segons el qual, les escales de la catedral quedaran afectades durant sis dies -de l'11 al 16 de setembre- o tota la Pujada de Sant Martí durant quatre dies -del 2 al 6 de setembre-. Respecte als talls específics, no es va concretar ni quins dies i ni quines hores es produiran a cada carrer.

Pel que fa a les restriccions a les zones d'aparcament, del 24 d'agost al 16 de setembre, la plataforma del riu Galligants, al carrer del Bellaire, estarà reservat per a la productora, que també tindran reservats l'aparcament de la plaça dels Apòstols i de la plaça dels Lledoners del 30 d'agost al 8 de setembre i de l'11 al 16 i el de la plaça de Sant Domènec, de l'1 al 15 de setembre. A més, l'única afectació a zones de càrrega i descàrrega del barri seran les ubicades a la plaça de l'Oli, que estaran reservades per l'equip de rodatge els dies 4 i 5 de setembre. Durant la reunió, el consistori també va anunciar que, aprofitant la gravació de la sèrie de l'HBO es portarà a terme una prova pilot a la plaça Sant Pere per establir un sol sentit de circulació al carrer -del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret.

En relació amb la mobilitat dels veïns dels carrers afectats, l'Ajuntament també va remarcar ahir que amb l'acreditació i mentre s'estigui rodant podran entrar i sortir de casa seva acompanyats per un equip de la producció. A més, segons va constatar el consistori, aquesta setmana els veïns que viuen a la zona però que no hi estan empadronats han pogut recollir aquest mateix document.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema