Aquest mes d'agost no està resultant fàcil per als milers de conductors gironins, que diàriament -i sobretot als matins- es troben amb llargues retencions de trànsit a diversos punts de Girona a causa de les obres dee reparació, millora i manteniment i els tractaments fitosanitaris que s'estan fent des de principis de mes per tota la ciutat. Si la setmana passada anar amb cotxe de Pedret al carrer Nou suposava un trajecte de tres quarts d'hora a causa de les actuacions que s'estaven realitzant en tres punts de la Gran Via de Jaume I, una situació semblant es va produir ahir per fer el trajecte que va de la Devesa fins al pont del dimoni, a causa d'un carril tallat a l'avinguda Josep Tarradelles.

Segons informa l'Ajuntament gironí a l'apartat d'incidències de la seva web, aquesta actuació estaria relacionada amb el tractament fitosanitari de control de les males herbes que es va fer ahir i dimarts a la zona de Santa Eugènia, en concret als carrers: passeig d'Olot, Pedraforca, Montfalgars, Agudes, Montnegre, Enric Marquès i Ribalta i Güell.

Al llarg del matí d'avui, aquestes llargues cues de trànsit es podrien produir de nou a la zona de Santa Eugènia, ja que està previst que s'apliqui el mateix tractament amb herbicides als carrers: Costabona, Manel Viñas i Graugés, Turó, Santa Eugènia, Maçana i passeig d'Olot.

D'altra banda, el carrer Ciutadans quedarà tallat gairebé durant tota la jornada d'avui -de vuit del matí a vuit del vespre- a causa del desmuntatge d'una grua-torre mitjançant una grua mòbil de grans dimensions.