Els gironins que aquesta setmana han passat pel carrer Migdia, han pogut descobrir amb sorpresa com un dels locals més icònics de la ciutat de Girona ha tancat per sempre: la Perruqueria per a homes, Joan. Amb les persianes baixades, un cartell enganxat a la porta del local recorda la seva història i s'acomiada de totes aquelles persones que al llarg dels anys hi han compartit anecdòtes i il·lusions.

El seu barber, en Joan Vilà, de 65 anys es jubila i ara dedicarà el temps a les seves tres grans passions: la pesca, el ball i la Penya del Barbero Bailongo, que va impulsar fa dos anys per donar suport al del Girona FC i que ja té més de 80 socis. «El 30 de setembre ja estaré oficialment jubilat i em dedicaré exclusivament a la penya i a ensenyar i ajudar a pescar i a ballar a qui ho vulgui» explicava Vilà qui afegia fent broma que es convertirà en «una espècie d'ONG». El barber Joan Vilà va iniciar la seva carrera, seguint els passos del seu pare, que va obrir una barberia a Sàrria de Ter, l'any 1949. «Quan tenia 14 anys vaig anar a treballar a l'empresa Caramelos y Turrones Gerio i no va ser fins als 16 anys, que mentre aprenia aquesta professió, vaig iniciar-me en el món de la barberia com a aprenent» explicava Vilà, el qual va seguir la seva formació a Sant Feliu de Guíxols i a un local de la plaça Marquès de Camps de Girona.

No va ser però, fins que va complir els 23 anys que va començar a treballar a la barberia que el seu pare va obrir a Girona l'any 1968, i que el dia 15 d'agost de 2015 va tancar definitivament les seves portes. «Quan vaig acabar el servei militar obligatori em vaig traslladar a Girona i des de llavors he estat sempre a la barberia» recordava Joan Vilà.

El barber dels bisbes

Un establiment que al llarg de gairebé mig segle ha vist passar fins a tres bisbes de Girona (Jaume Camprodon, Carles Soler, i l'actual, Francesc Pardo); jugadors de futbol de primera divisió com els germans Josep i Jaume Ribera o l'actual president del Girona FC, Delfí Geli; personalitats del món de l'advocacia com Carles Monguilod; escriptors com Josep Maria Fonalleras o Antoni Puigvert o fins i tot, cuiners com el pare dels tres germans Roca (Josep, Jordi i Joan), Josep Roca. «Encara que em jubili, vull recordar a tota la gent que ha passat per la barberia aquests 47 anys, que a mi em tenen per qualsevol cosa i que quan em necessitin sempre m'hi trobaran» s'acomiadava Vilà. El local però, no restarà buit gaire temps. L'ocuparà una de les primeres botigues que la marca Lego Wear obrirà a Espanya, on es vendrà roba per a criatures d'entre 4 i 12 anys d'edat i està previst que s'inauguri el pròxim 1 d'octubre.