L'Ajuntament de Girona va retirar aquest divendres les dues xarxes per a peixos que va instal·lar al riu Onyar el passat 23 de juliol. Aquestes xarxes -dues malles metàl·liques- tenien l'objectiu d'evitar que els peixos avancessin per la part artificialitzada de l'Onyar, entre la Font del Rei i la plaça de Catalunya, que en períodes de pluja escassa porta molt poca aigua. Aquest fet, sumat a les elevades temperatures, va provocar un augment de la mortaldat de peixos durant el mes de juliol.

Segons el consistori gironí, des de la col·locació de les xarxes es va observar una marcada disminució del nombre de peixos morts al riu. Mentre que entre els dies 20 i 23 de juliol se'n van comptabilitzar 105, entre el 24 i el 27 se'n van comptar tan sols 10 i en dies posteriors es va assolir l'objectiu de zero exemplars morts. Les pluges de les últimes setmanes van provocar un augment del cabal de l'Onyar i una millora de la qualitat de l'aigua que juntament amb la baixada de les temperatures després de l'onada de calor del juliol va motivar la retirada de les xarxes.

"La instal·lació de la xarxa ha demostrat ser una mesura simple i efectiva per mitigar la mortaldat de peixos a l'Onyar", va dir el regidor de Sostenibilitat, Carles Ribas, que va recordar que l'Ajuntament està immers en el projecte de renaturalització del riu.