L'Empordà

El Govern catalÓ diu que apostarÓ pel Centre de la Canšˇ de Girona

Mascarell reconeix que tenen źmÚs idees que recursos╗ mentre Puigdemont explica que l'Ajuntament tÚ 900.000 euros per al projecte

23.08.2015 | 06:30
L┤antic cinema Modern de Girona.
L┤antic cinema Modern de Girona.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assegurar ahir, que si el projecte de construir el Centre d'Estudis de la Canšˇ a Girona continua sent una prioritat per a l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, el Govern hi apostarÓ. Mascarell, que participava en l'acte d'homenatge als cantautors Ovidi Montllor i Teresa Rebull en el marc de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE) que s'estÓ celebrant a Prada de Conflent, va respondre aixÝ a un periodista que va demanar al conseller quŔ pensa fer el Govern per źpreservar i salva?guardar╗ el patrimoni de la Nova Canšˇ i com estÓ el projecte de construir el Centre d'Estudis de la Canšˇ a Girona, concretament als terrenys de l'antic cinema Modern. Tot i aix˛, Mascarell va reconŔixer que el Govern źtÚ mÚs idees i voluntat de fer coses que recursos╗ i que com molts altres projectes caldrÓ suar per tirar-lo endavant.

Per la seva part, l'alcalde de Girona va assegurar que el projecte de recuperaciˇ de l'Ateneu on s'ubicarÓ el Centre d'Estudis de la Canšˇ segueix sent prioritari i que el consistori disposa d'una źreserva╗ de 900.000 euros destinats a la rehabilitaciˇ de l'antic cinema Modern. źEn l'anterior mandat ens vam comprometre a mantenir aquests diners intactes i ho hem mantingut╗ explicava a Diari de Girona, Carles Puigdemont que afegia que źa la tornada de les vacances estivals╗ buscaran el consens de la resta de grups polÝtics per tirar endavant el projecte i źposar fil a l'agulla╗.

źAmb el conseller Mascarell hem parlat moltes vegades d'aquest projecte global que tenim pensat pel cinema Modern, on hi haurÓ un espai per al Centre d'Estudis de la Canšˇ i sempre ho ha vist amb molt bons ulls╗ subratllava l'alcalde. źEntÚn que aquest seria un equipament de referŔncia als Pa´sos Catalans i estan en disposiciˇ de colĚlaborar-hi en alguna mesura╗ afegia.

Segons Puigdemont, el Centre d'Estudis de la Canšˇ s'ha d'entendre com una disciplina cultural źque tÚ una llarga tradiciˇ a casa nostra╗ mÚs enllÓ del moviment de la Nova Canšˇ, i que per aixˇ, el que busca el projecte Ús que aquest centre es dediqui a estudiar i preservar el patrimoni hist˛ric, a mantenir i tenir cura de la informaciˇ musical i sobretot, a donar suport als talents emergents. źLa m˙sica contemporÓnia catalana estÓ vivint una Ŕpoca daurada╗ conclo´a.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllašos recomanats: Premis cinema