Després d'anunciar a principis d'aquesta setmana les principals localitzacions on es gravarà part de la sisena temporada de la sèrie Joc de trons, l'Ajuntament de Girona va donar a conèixer ahir les dates concretes en què quedarà afectat cada carrer a causa de les tasques de preparació, assajos, rodatge i desmuntatge. Ho va fer durant una reunió informativa que va mantenir ahir amb representants dels veïns, restauradors i comerciants del Barri Vell, en la qual van assistir, entre altres, alguns representants de la productora encarregada del rodatge; l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont i el regidor de Seguretat, Mobilitat i Via Pública, Joan Alcalà. En aquesta trobada -la primera de les previstes- es va comunicar el calendari concret del pla de rodatge segons el qual, les escales de la catedral quedaran afectades durant sis dies -de l'11 al 16 de setembre- o tota la Pujada de Sant Martí durant quatre dies -del 2 al 6 de setembre-. Respecte als talls específics, no es va concretar ni quins dies i ni quines hores es produiran a cada carrer.

Pel que fa a les restriccions a les zones d'aparcament, del 24 d'agost al 16 de setembre, la plataforma del riu Galligants, al carrer del Bellaire, estarà reservat per a la productora, que també tindran reservats l'aparcament de la plaça dels Apòstols i de la plaça dels Lledoners del 30 d'agost al 8 de setembre i de l'11 al 16 i el de la plaça de Sant Domènec, de l'1 al 15 de setembre. A més, l'única afectació a zones de càrrega i descàrrega del barri seran les ubicades a la plaça de l'Oli, que estaran reservades per l'equip de rodatge els dies 4 i 5 de setembre. Durant la reunió, el consistori també va anunciar que, aprofitant la gravació de la sèrie de l'HBO es portarà a terme una prova pilot a la plaça Sant Pere per establir un sol sentit de circulació al carrer -del carrer de la Barca cap al carrer de Pedret.

En relació amb la mobilitat dels veïns dels carrers afectats, l'Ajuntament també va remarcar ahir que amb l'acreditació i mentre s'estigui rodant podran entrar i sortir de casa seva acompanyats per un equip de la producció. A més, segons va constatar el consistori, aquesta setmana els veïns que viuen a la zona però que no hi estan empadronats han pogut recollir aquest mateix document.