Mentre a Girona, l'atenció de la gran majoria està centrada en l'inici imminent del rodatge de la sèrie Joc de trons, uns pocs recorden com fa 20 anys, una altra ficció va revolucionar la ciutat com no s'havia viscut mai abans. Ideada per l'escriptora gironina Maria Mercè Roca, Secrets de família va obrir per primera vegada una finestra que mostrava cada tarda a milers de catalans, espais com la plaça Independència -on s'ubicava la desapareguda Caixa de Girona reconvertida a la sèrie en el Banc del Nord- el carrer Nou, l'Hospital Josep Trueta -on treballava l'Aleix (Pep Planas)- i sobretot, el barri de Sant Narcís, que de la nit al dia va sortir de l'anonimat per passar a ser un nou destí turístic per a centenars de fans de la ficció catalana. Llocs on es desenvolupava la història d'amor entre personatges com en Narcís (Sergi Mateu), la Dolors (Montse Guallar) i l'Albert (Pep Ferrer).

Emesa per primera vegada el 16 de gener de 1995, aquesta sèrie de TV3 explicava com l'arribada d'en Narcís després de 25 anys d'absència revivia un passat incòmode en el nucli d'una família aparentment sòlida. Amb un total de 190 capítols, Secrets de família, va ser la segona telenovel·la catalana produïda per TV3, després de l'exitosa ficció Poble Nou de Josep Maria Benet i Jornet. Dues sèries que van contribuir a crear un star-system a la catalana, convertint actors com Sergi Mateu, Pep Planas o Joan Massotkleiner -que era l'August, el dolent de la trama- en autèntics fenòmens de masses a petita escala. De fet, l'actor Sergi Mateu, fins i tot va arribar a promocionar una marca de vehicles en un concessionari de Fornells de la Selva.

Temes tabú als anys 90

Dramatitzada per Sergi Belbel, Secrets de família es va atrevir a aprofundir en alguns temes considerats encara tabús als anys 90 com: la infidelitat, la ludopatia, l'homosexualitat o l'acollida de nens que havien patit maltractaments. I també amb altres de més impactants com: l'assassinat, el suïcidi, la violació o les estafes en entitats bancàries. Uns aspectes, aquests últims, molt relacionats amb el personatge de la Laura Cufí, interpretat per Emma Vilarassau.

A la sèrie, Cufí que tenia problemes psiquiàtrics i estava casada amb en Narcís, acabava morint aparentment a mans de l'August que assetjat pels remordiments, al final es tirava d'un penya- segat del cap de Creus. Al llarg de gairebé un any, a la ficció hi van aparèixer personatges de la talla de Montserrat Carulla que a la sèrie era la Martina, la mare d'en Narcís i l'Albert; d'Ingrid Rubio, que era la Marta, la filla de la Dolors o de Núria Hosta, que era la Joana, la germana de la Dolors. Personatges però, que tot i "ser" de Girona, tenien un sospitós accent barceloní.

Secrets de família, va emetre el seu últim capítol el 23 de desembre, després descobrir la ciutat de Girona a tot Catalunya.