Primer va ser la convocatòria del càsting per fer d'extra, després l'inci de les proves de vestuari i ara, la publicació de les afectacions en la mobilitat que implicarà el rodatge. Joc de trons ja és pràcticament aquí i la seva presència es fa cada vegada més palpable a la ciutat de Girona, que s'ha de convertir, al llarg de les pròximes setmanes, en un nou escenari de la sisena temporada de la sèrie de la HBO.

Quan queden menys de dues setmanes perquè comenci oficialment la gravació, prevista per al pròxim 3 de setembre, l'àrea de Mobilitat i Via Pública de l'Ajuntament de Girona ja va fer públic ahir, a través de la seva pàgina web institucional, quines seran les zones del Barri Vell que patiran restriccions de mobilitat, tant de persones com de vehicles. Així, segons el plànol publicat pel consistori gironí, a partir del 24 d'agost i fins al 16 de setembre -data en la qual podria acabar el rodatge- no es podrà accedir a: carrer del Bisbe Cartañà, a tocar amb els Jardins de la Francesa; al carrer de Sant Llorenç, ubicat al Call jueu; a la pujada de Sant Martí; a l'esplanada en la qual desemboca el carrer de la Claveria; a la plaça de la Catedral i el carrer dels Manaies; al monestir de Sant Pere Galligants, i la més àmplia, la que va des de la plaça dels Jurats fins a la basílica de Sant Feliu passant pel carrer de Ferran el Catòlic.

Prohibit aparcar

Tot i que, aquestes àrees són les que quedaran completament restringides a la mobilitat, les restriccions -puntuals- també afectaran la zona inclosa dins el perímetre marcat, en la qual no es podrà aparcar durant el rodatge. Per aquest motiu, l'Ajuntament ofereix als veïns l'alternativa d'estacionar els vehicles en l'aparcament de sorra de davant la Facultat de Lletres (plaça de Josep Ferrater i Mora).

Respecte a com afectaran aquestes restriccions els veïns de la zona, el consistori va puntualitzar ahir que al llarg d'aquesta setmana se'ls informarà amb més precisió de tots els detalls.