Els usuaris de la piscina municipal de la Devesa de Girona van patir, dijous passat, un gran ensurt quan un menor de quatre anys va haver de ser reanimat després de perdre la consciència dins l'aigua per causes que encara es desconeixen i que en un principi van ser atribuïdes al fet que el petit jugava a aguantar la respiració dins la piscina.

Una d'aquestes persones era Sheila Arjona qui ha volgut explicar ara a Diari de Girona com va viure aquests fets que considera fruit «d'un error humà» al qual «cal posar remei» per «evitar que torni a passar». Segons relata, en el moment de l'incident, el socorrista «no era al seu lloc corresponent» motiu pel qual, segons narra, van haver de ser ella i el monitor d'un casal -que no era el mateix al qual hauria acudit el menor afectat- qui el van treure de l'aigua en comprovar «que no respirava i estava morat». «Jo era dins l'aigua amb els meus dos nens i al costat teníem un monitor que jugava amb un grup de cinc criatures, quan va aparèixer un dels nens del seu casal portant el menor i dient que s'havia ofegat» explica Arjona. «Jo crec que a aquest petit li va passar alguna cosa i que aquest altre nen, que estava allà jugant amb altres menors del seu casal, el va veure i el va portar a l'adult més pròxim que va trobar a la piscina» afegeix la testimoni. «El socorrista va aparèixer quan els dos metges -que es trobaven a la piscina com a usuaris en el moment dels fets- ja estaven practicant les maniobres de reanimació» assenyala Arjona qui subratlla que el jove es va posar llavors a «les ordres» dels metges preparant-los el material. «Crec que si el socorrista ha d'abandonar el seu lloc pel motiu que sigui, immediatament ha de ser cobert per una altra persona» opina.

D'altra banda, aquesta testimoni també va voler accentuar el paper de la monitora del casal encarregada del petit en el moment de l'incident. «La monitora, que no era una joveneta sinó una dona gran, no va aparèixer fins que van començar la reanimació del menut» explicava tot afegint que, segons la seva opinió, «no estava gens pendent d'aquest nen».

El menor de 4 anys, i veí de Girona, va ser reanimat en el mateix lloc dels fets i traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona on va quedar en observació amb pronòstic estable.

Fonts de l'Ajuntament gironí van recordar ahir que després de mirar pel benestar del petit, ja es va obrir un expedient a càrrec d'un instructor i un secretari del mateix consistori, per tal d'avaluar aquest incident.