La portaveu del PPC a l'Ajuntament de Girona, Concepció Veray, va deixar palesa ahir, a través d'una nota de premsa, la seva «disconformitat» amb la gestió del govern de CIU i de l'alcalde Carles Puigdemont al capdavant del consistori de la capital gironina. En relació amb la decisió de l'Ajuntament gironí de mantenir l'increment del 10% de l'IBI, Veray va explicar què significa això per l'economia de les famílies gironines i ho va relacionar amb el deute de 7 milions d'euros que té la Generalitat amb el consistori. «La ciutat té unes necessitats econòmiques que s'han de cobrir i això es pot fer, o bé exigint a la Generalitat que pagui de manera immediata el que deu a la ciutat, o bé treure-ho de les butxaques dels gironins a través de mantenir sobre ells la pressió fiscal» va manifestar Veray que va prosseguir dient que «Puigdemont ha decidit fer-ho d'aquesta segona manera i per tant que siguin els gironins els qui segueixin pagant més a través d'un increment del 10% de l'IBI l'any 2016».

En aquest sentit, la portaveu del PP va assenyalar que «és necessari i important explicar bé aquesta decisió presa pel Govern de CiU perquè els gironins han de saber que, malgrat que ells no notaran cap diferència i tindran la sensació que l'IBI ni puja ni baixa el 2016, la realitat és que sense aquesta decisió de CiU el seu rebut d'IBI l'any que ve hagués baixat un 10%». Per Veray, Puigdemont «ha actuat de manera poc transparent perquè ha intentat que aquesta pujada passi desapercebuda, per això ho ha fet com ho ha fet i ha evitat el debat en el Ple».

«Si Puigdemont no és capaç de prioritzar les necessitats de Girona i dels gironins per davant d'altres interessos el que hauria de fer és deixar de ser alcalde» va concloure Veray.