Avui era el dia en el qual el Vol Gastronòmic hauria d'haver abandonat la ciutat de Girona, tenint en compte que el 15 d'agost expirava la data límit legal de l'estructura per ocupar la via pública, en concret, el carrer Sant Clara i part del pont de Pedra. El Vol, però, tancat i inoperatiu, segueix en el mateix espai que ha ocupat aquest últim any. Una situació que es podria resoldre en els pròxims dies, ja que l'Ajuntament de Girona va confirmar ahir que es troben en converses amb els propietaris d'aquest espai gastronòmic per poder trobar una data final per al seu desmantellament que permeti garantir la seguretat del procés i que generi el menor impacte per als ciutadans i comerços de la zona.

En aquest sentit, a finals de juliol, la regidora del govern de CiU, Glòria Plana va explicar a Diari de Girona que tal com ja es va fer en el muntatge el 25 de juliol de 2014 es podria escollir un dia festiu per treure l'estructura. La mateixa Plana va recordar llavors que una vegada es concreti quines són les tasques per desmuntar-lo, caldrien informes de la policia local, i de les àrees de Via Pública i d'Urbanisme.

Pes de 28 tones

El Vol Gastronòmic va ser una iniciativa privada que va comptar amb el suport implícit de l'Ajuntament en el mandat passat i que va néixer amb una inversió inicial de 400.000 euros, tots de capital privat.

Aquest espai, que volia ser una plataforma de promoció de la cuina tradicional de les comarques gironines i de tot Catalunya, pesa 28 tones i fa cinc metres d'alt, cinc d'ample i vint de llargada.