El Barri Vell de Girona es converteix, cada any a finals d'estiu, en l'escenari d'una gran festa que té la gastronomia com a protagonista absoluta. Es tracta de la "Mostra de Cuina al Carrer; Cort Reial i rodalies", que enguany celebrarà la seva setena edició el pròxim diumenge, 30 d'agost. Tal com ja es va fer l'estiu passat, l'activitat es concentrarà a la zona de Cort Reial i als seus carrers més pròxims i es desenvoluparà de set de la tarda fins a les dotze de la nit.

"Per a nosaltres la Cuina al Carrer és una festa per acomiadar l'estiu i una manera diferent de promocionar-nos", explicava el responsable del restaurant Cal Ros, Christian Castillo. "Tot i que molts locals hi perden diners, també és una manera molt agraïda de reflectir el que cada restaurant és capaç de fer a la cuina", destacava Castilla, que va voler subratllar la "motivació i recepció" que estan mostrant els propietaris dels restaurants participants en la preparació d'aquesta nova edició.

Uns 25 locals participants

Tot i que encara no s'han acabat de tancar tots els detalls, està previst que participin en aquesta iniciativa un total de 25 establiments -els mateixos que en la sisena edició- entre els quals: Cal Ros, Maguey, Llevataps, Draps, Arròs i Peix, Vinil, Oci, Simfonia o Museu del Vi. Com a novetat, s'integrarà en aquest grup l'establiment La Fàbrica, especialitzat en l'elaboració de cafès, cupcakes i pastissos de tot tipus.

A més, com l'estiu passat, cada restaurant podrà adoptar la seva pròpia línia de treball per tal de donar a conèixer les seves especialitats culinàries, en tastets que tindran un cost de 3 euros. "D'ençà que es va iniciar la "Cuina al Carrer", els preus no han canviat mai" subratllava el responsable de Cal Ros. Així doncs, els tastets de vi o cervesa seguiran costant 1 euro, mentre que el got d'aigua tindrà una despesa de 0,5 cèntims.

Tampoc faltaran, en aquesta setena edició, les diverses actuacions musicals que amenitzaran els àpats al llarg de tota l'activitat. "Són els mateixos locals de cada carrer o de cada plaça els que gestionen el tema musical, de manera que encara no sabem qui tocarà", explicava el responsable de Cal Ros.

D'altra banda, Christian Castilla assenyalava també que el 50% del públic que participa en la mostra és estranger, mentre que l'altre 50% són veïns de la ciutat "que ja coneixen la iniciativa i s'interessen per noves edicions". "La música i l'ambient que es genera atrau moltíssims turistes, que es troben amb la sorpresa i queden al·lucinats" afegia Castilla.

Més de 7.000 persones

Organitzat per l'Associació de Veïns i Comerciants de la Cort Reial i Rodalies (Avicrof) i l'Associació de Bars, Restaurants i Oci del Barri Vell de Girona (ABROBVELL), la sisena edició de la "Cuina al Carrer" va atraure més de 7.000 persones i es van dispensar una quantitat de 20.000 tastets.