Enxampats quan estaven intentant forçar el pany d'un bloc de pisos de l'Eixample. Així és com els Mossos d'Esquadra van detenir dos homes que eren al carrer Cor de Maria pensant que podrien fer l'agost si entraven i robaven en alguns dels immobles.

Els dos arrestats a més van tenir la poca traça que duien a damunt el botí que acabaven d'obtenir d'un altre assalt en un pis del carrer de la Creu. Això els va suposar que finalment quedessin imputats com a presumptes autors de dos delictes de robatori amb força, un d'ells en grau de temptativa.

Els arrestats són dos homes de 32 i 37 anys, de nacionalitat ucraïnesa i georgiana i tenen domicili desconegut. Ambdós compten amb antecedents policials i van passar l'endemà dels fets a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual els va deixar en llibertat amb càrrecs.

Els fets es remunten a dilluns de la setmana passada a plena llum del dia, al voltant de la una del migdia a la zona de l'Eixample de Girona.

Una patrulla dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Girona, que feia tasques de prevenció de robatoris amb força, va veure dos homes que tot passejant vigilaven els portals de les vivendes de la zona. Els agents van fer-los un seguiment discret i van veure que s'aturaven davant d'un portal del carrer Cor de Maria.

Seguidament, un d'ells es va treure alguna cosa de la butxaca i es va posar a manipular el pany de l'entrada de l'immoble. Davant d'aquesta acció els Mossos van intervenir per aturar-los i els van interceptar quan intentaven fugir.

Divises estrangeres al cim

Els lladres portaven divises estrangeres, entre elles lliures angleses, lires italianes i lires turques; un rellotge i un estoig de pell amb estilets -eines que es fan servir habitualment per forçar portes.

Posteriorment els policies van saber que feia poca estona s'havia produït un robatori amb força en un domicili del carrer de la Creu de Girona. En aquest robatori els lladres havien sostret divises estrangeres, entre d'altres coses. Davant els indicis els dos homes van quedar detinguts per la seva presumpta relació amb els dos robatoris.