El Departament de Territori i Sostenibilitat ha adjudicat les obres de la nova estació d'autobusos de Girona, per un import de 7,8 milions d'euros, tot i que inicialment -el passat mes d'abril- havien estat licitades per a un valor total de 10 milions. La nova instal·lació compartirà edifici amb l'estació intermodal soterrada de la línia d'alta velocitat (TAV), de la qual ocuparà el primer nivell que té una superfície total d'uns 17.000 metres quadrats. Es preveu que la nova estació, que es calcula que rebrà 1,7 milions de viatgers anuals, entri en servei a finals del 2016, ja que les obres podrien començar la tardor vinent i tindrien una durada de 10 mesos. El projecte de la nova estació s'ha consensuat amb l'Ajuntament de Girona i l'Associació de Transports de Girona (ASETRANS).

Els usuaris accediran a la nova terminal d'autobusos a través del vestíbul d'accés a les andanes del TAV, situat a la superfície. Els autobusos només disposaran d'un accés únic i exclusiu, mitjançant una rampa al carrer situat al sud de la plaça d'Europa. L'estació d'autobusos es configurarà mitjançant dos àmbits, a banda de l'accés de l'edifici satèl·lit. El primer, destinat a la recepció de viatgers amb deu taquilles per a la venda de tiquets, una oficina d'informació, una zona d'espera i vending. La segona, serà una zona d'andanes, en la qual es formarà una illa d'uns 2.600 metres quadrats destinada als usuaris que tindrà un espai per a l'espera. Al voltant d'aquesta illa s'ubicaran les andanes, 27 en total. En aquesta instal·lació s'hi podran desenvolupar, en moments de molta activitat, fins a 20 operacions simultànies.

Paral·lelament a aquest projecte, es preveu la signatura d'un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat i ADIF per a acordar els termes de la cessió de la infraestructura. Actualment, el consistori és l'actual gestor i explotador de l'estació d'autobusos i, el Departament assegura que el consistori continuarà duent a terme l'explotació de les noves instal·lacions.

Actualment, Girona té una estació d'autobusos provisional a la plaça d'Espanya davant l'estació de tren, atès que l'antiga instal·lació es va demolir amb motiu de les ?obres de la línia d'alta velocitat, en les quals ja es va reservar un espai per a la nova estació d'autobusos. Aquesta instal·lació provisional, en funcionament des del 2009, serà desmantellada una vegada finalitzin els treballs de la nova estació d'autobusos, moment en què l'Ajuntament de Girona iniciaria un projecte de remodelació d'aquest espai, tal com ja va avançar l'alcalde de la ciutat, Carles Puigdemont, el passat mes de març.

Pel que fa a l'estació intermodal, de moment estan en funcionament l'estació d'alta velocitat, situada al nivell -4 (andanes), una part del nivell -1 (recorreguts entre carrer i andanes i dependències tècniques) i el nivell 0 (accés a l'edifici satèl·lit). Els nivells corresponents a la futura estació d'autobusos i aparcament per a turismes es troben amb l'obra civil executada. El projecte inclou la ventilació i les sortides d'emergència, ja que es troba sota el terra de l'antic parc Central. En superfície, estan en execució les obres per tal de finalitzar la urbanització de tot l'àmbit afectat per les obres de l'estació intermodal.