L'alcalde de Sarrià de Ter, Roger Torrent, va valorar ahir l'operació del Grup Hinojosa «molt positivament» i va assegurar que estan «molt contents perquè el paper torni a Sarrià».

Torrent considera que la compra de Torraspapel no només és important econòmicament, sinó també socialment perquè implica la creació de quaranta llocs de treball «després de la patacada que va suposar el tancament».

D'altra banda, l'alcalde va destacar la implicació urbanística de la inversió, que permet «tornar a posar en valor l'espai i evitar que les instal·lacions caiguin en desús».

Torrent també va afirmar que encara hi ha recorregut per créixer i que tot just «estem en una primera posada en marxa». I és que el grup paperer valencià Hinojosa no ha comprat la totalitat de les instal·lacions de Torraspapel; per tant, els contactes amb inversos privats continuen.

Importància de la indústria

Per la seva part, el secretari general de Comissions Obreres a Girona, Bartomeu Compte, va comparir la valoració positiva de l'alcalde, ja que es torna a generar activitat econòmia en una nau «que havia quedat inservible».

Tanmateix, Compte va advertir que «cal conèixer la lletra petita de l'operació per saber-ne saber l'abast total».

Compte considera que el procés de concentració de l'activitat de Torraspapel a Saragossa va «influenciar el tancament de l'equipament de Sarrià» i creu que ara es podrà comprovar si l'empresa podia ser viable i si la decisió de Torraspapel va ser «injusta».

L'alcalde no va voler entrar a valorar aquest aspecte perquè considera que es tracten de fàbriques amb una «producció, grandària i indústria diferents».

De la seva banda, la secretària general de la UGT a Girona, Dolors Bassa, va expressar la seva satisfacció «pel fet que es torni a obrir una empresa d'economia productiva».

«Les comarques gironines necessitem indústria i amb aquesta compra es recuperarà una nova empresa i es crearan 40 llocs de treball», va comentar la líder sindical.