La Xarxa de Centres Cívics de Girona oferirà aquest pròxim curs 2015-2016 més de 500 activitats en forma de tallers i cursos que es realitzaran -majoritàriament- des del mes d'octubre fins al mes de juny. La nova programació, feta pública ahir des del consistori municipal, inclou activitats de cuina, artesania, esport, tecnologia, art o idiomes, entre altres, que es podran realitzar en alguns dels vuit centre cívics amb els quals compta la ciutat: Barri Vell-Mercadal, Onyar, Pedret, Pla de Palau, Pont Major, Sant Narcís, Santa Eugènia i Ter.

La nova oferta d'activitats ja es pot consultar per temàtiques a la web de "Girona.cat" on, el pròxim dia 1 de setembre s'obriran les inscripcions que s'allargaran fins al dia 14 del mateix mes. Tot i això, per a qui no disposi d'internet, les inscripcions també es podran fer des de qualsevol dels vuit centres cívics; a les biblioteques Ernest Lluch, Salvador Allende, Antònia Adroher i Just M. Casero; i al punt de Lectura Torre Gironella.

En relació amb la nova programació, el regidor de Serveis Socials, Habitatge i Cooperació, Eduard Berloso, va remarcar l'esforç realitzat des de l'Àrea i els centres cívics per elaborar una programació "inclusiva i diversa, que respongui als interessos formatius d'una forma plural i multidisciplinària".

Disciplines per a tothom

Les més de 500 activitats organitzades conjuntament amb més de 200 associacions veïnals, socials i culturals, s'estructuren en un total de 23 disciplines diferents pensades per a totes les edats i públics algunes de les quals duraran tot el curs -Musicart nadons, costura pràctica o gimnàstica per a gent gran- mentre que d'altres només es realitzaran durant un trimestre - Scrapbook, fotografia nivell 1 o nens aprenents de cuiner- o uns dies concrets -Tast de vins, bricolatge a la llar o taller de maquillatge-. A banda, dels cursos i els tallers programats, al llarg de l'any els centres cívics també organitzen diverses exposicions, xerrades, casals, serveis amb diferents prestacions, aules d'informàtica, associacionisme, escenaris oberts, espectacles o llocs d'assaig, entre altres.