L'Ajuntament de Girona ha començat a executar l'adequació de la via verda al voltant de Fontajau per a persones amb discapacitats. L'actuació prevista a Girona, que estarà enllestida a finals de l'estiu, consisteix a habilitar una ruta accessible per a persones amb mobilitat reduïda a la zona del parc de les Ribes del Ter en connexió amb les hortes de Santa Eugènia i la Devesa. En concret, es preveu la creació d'un itinerari circular d'un quilòmetre al sector del pavelló de Fontajau. L'actuació tindrà un cost de 242.000 euros.

Aquesta iniciativa es desenvolupa en el marc del projecte transfronterer "Natur'acc", l'actuació té un pressupost de 664.000 euros, dels que un 65% els aporta la UE a través del programa POCTEFA. En aquest projecte Girona treballa amb Perpinyà, que han impulsat la creació de dues vies verdes adaptades a persones amb discapacitat. A més, en el cas de Girona es crearà material d'interpretació adaptat per a discapacitats visuals i auditius i s'habilitarà una aplicació per a dispositius mòbils per poder consultar les rutes.

Tot i que les actuacions que s'han fet a Perpinyà i a Girona tindran cadascuna les seves especificitats, en l'aspecte tècnic i visual el resultat final serà el mateix. Concretament, es construiran unes passarel·les de fusta compactada de gairebé dos metres d'ample amb els límits laterals delimitats per facilitar i assegurar la circulació de gent en cadira de rodes i persones amb discapacitat visual que hi vulguin passejar. Tots els itineraris estaran correctament senyalitzats i els accessos condicionats.

Les actuacions, que estaran enllestides a l'estiu, han consistit en crear dos circuits senyalitzats i adaptats amb una passarel·la de fusta per ser utilitzats per persones amb algun tipus de discapacitat. A Girona s'ha actuat al parc de les Ribes del Ter, a tocar del pavelló de Fontajau, i a Perpinyà al marge del riu Bassa, al seu pas pel centre de la ciutat.