Vendre una granada de la Guerra Civil per internet és una cosa força agosarada però una veïna de la ciutat de Girona no va pas tenir manies. A més, va posar en un anunci d'un portal de compra-venda aquesta peça explosiva per uns 70 euros. Uns diners que segurament més d'un hauria estat disposat a pagar però gràcies a un ciutadà els especialistes en explosius dels Mossos d'Esquadra van intervenir i van poder comissar l'artefacte.

Tot es remunta al dijous de la setmana passada, quan un ciutadà que feia ús de la web corporativa dels Mossos d'Esquadra va informar que en una pàgina web dedicada a la compravenda de productes d'ocasió venien un artefacte de la Guerra Civil espanyola.

L'endemà, agents de l'Àrea de Desactivació d'Artefactes Explosius TEDAX-NRBQ van contactar amb la persona que venia la granada i es van dirigir al seu domicili de la ciutat de Girona per inspeccionar si l'artefacte contenia explosiu.

Un cop els Mossos van comprovar que no hi havia cap perill d'explosió, van informar a la venedora que estava prohibida la possessió d'artefactes explosius i li van retirar. Posteriorment es van instruir unes diligències informatives per posar el fet en coneixement de l'autoritat judicial de Girona.

Mossos d'Esquadra recorda que mitjançant el portal de www.mossos.cat es pot accedir a una bústia de contacte perquè qualsevol pugui informar de fets que poden ser susceptibles de ser coneguts policialment.